Crypto

ANALIZĂ KEYSFIN: Piaţa serviciilor medicale private, la maxim istoric în anul pandemiei

Comunicate de presă / 11 februarie

Piaţa serviciilor medicale private, la maxim istoric în anul pandemiei

Cifra de afaceri a pieţei serviciilor medicale private din România a crescut cu 18% faţă de 2018 şi a fost cu aproape 330% peste nivelul din 2010, la aproximativ 14 miliarde de lei în 2019. Pentru 2020, specialiştii KeysFin estimează apropierea de pragul de 15 miliarde de lei, pe fondul procesului de testare şi al cererii crescute de servicii din privat, în contextul direcţionării eforturilor din spitalele publice către tratarea pacienţilor COVID-19, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Mai mult, rezultatul net (profit minus pierdere netă) al furnizorilor de servicii medicale private a crescut cu 30% faţă de 2018 şi a fost de aproape 37 de ori (+3.570%) mai mare decât în 2010, la 2,6 miliarde de lei în 2019, datorită condiţiilor pe care pacienţii români le găsesc în spitalele private: calitatea serviciilor oferite, aparatura performantă şi condiţiile spaţiilor de consult, tratament şi intervenţii.

"Românii pun mai mult preţ pe sănătatea lor, dovadă fiind cifrele în creştere înregistrate de operatorii medicali privaţi, iar acest trend ascedent va continua pe termen lung, astfel că, putem spune cu siguranţă că profesionalismul şi investiţiile în medicină vin la pachet cu business-uri sustenabile. Totuşi, rămâne de văzut ce se va întampla cu sistemul public de sănătate, iar o schemă public-privată care să răspundă real, pe termen mediu şi lung, cererii tot mai mari de servicii medicale este nu doar oportună, ci şi necesară", a declarat Roxana Popescu, Managing Director KeysFin, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de business information din România.

Piaţa serviciilor medicale private este una dintre puţinele în care numărul de companii a crescut substanţial, cu 10% faţă de 2018 şi cu aproape 117% faţă de 2010, la aproape 21,3 mii de companii în 2019. În baza datelor de la Registrul Comerţului pentru 2020, analiştii KeysFin estimează un avans de aproximativ 6%, până la 22,5 mii de companii.

TOP REŢELE MEDICALE PRIVATE LOCALE

Topul celor mai mari companii după cifra de afaceri rămâne neschimbat în ultimii ani. Toţi cei 3 jucători şi-au majorat însă cota de piaţă, astfel că CENTRUL MEDICAL UNIREA SRL, cunoscut publicului sub numele REGINA MARIA, se află pe primul loc, cu o cifră de afaceri de 565 de milioane de lei şi 4,1% din total, MED LIFE SA ocupă locul secund, cu venituri anuale de 465 milioane de lei şi 3,3% din total, iar SANADOR SRL este ocupatanta locului 3, cu 357,5 milioane de lei şi 2,2% din total în 2019.

În total, top 10 companii care oferă servicii medicale private însumează aproape 21% din valoarea acestei pieţe pe plan local.

Fie că este vorba despre dotarea cu echipamente de protecţie, numărul de paturi sau ventilatoare sau de personalul medical, pandemia de COVID 19 a prins pe picior greşit majoritatea guvernelor europene.

Cu toate acestea, potrivit ultimului raport Fiscal Monitor al Fondului Monetar Internaţional, România a alocat măsurilor de combatere a efectelor COVID 19 (cheltuieli suplimentare, venituri la care statul a renunţat şi datorii contingente din garanţii) cel mai mic procent din PIB din regiune, doar 5,4% versus Bulgaria (6,7% din PIB), Ungaria (8,5%), Polonia (11,7%) şi Cehia (20% din PIB). Iar decalajul creşte faţă de statele dezvoltate, Germania şi Italia alocând măsurilor fiscale de combatere a efectelor COVID 19 peste 30% din PIB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

02 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4161
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6329
Gram de aur (XAU)Gram de aur225.4539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro