ANALIZĂ TRIPSTA:Turişti străini în ţara noastră pentru evenimentele culturale locale

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 5 august 2016

Turişti străini în ţara noastră pentru evenimentele culturale locale

Principalele alegeri ale străinilor: TIFF, FITS şi Festivalul George Enescu

Evenimentele culturale locale atrag anual turişti şi pasionaţi de cultură din străinătate în principalele oraşe din ţară care organizează astfel de festivaluri, potrivit unei analize realizată de Tripsta.

Ţara noastră se bucură de o recunoaştere în creştere pe scena culturală internaţională, participând la competiţii şi festivaluri şi primind premii importante, potrivit datelor analizei.

Cele mai căutate evenimente culturale, din acest an, au fost TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania) organizat între 27 mai -5 iunie la Cluj-Napoca, FITS (Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu) care a avut loc între 10-19 iunie în Sibiu şi Festivalul George Enescu, care va avea loc între 3-25 septembrie în Bucureşti şi care a atras deja multe rezervări din partea străinilor pentru acea perioadă.

Potrivit analizei Tripsta, la TIFF, cei mai mulţi străini care şi-au rezervat călătorii în acest an la Cluj-Napoca, au fost din Polonia (Cracovia), au avut o vârstă medie de 36 de ani şi au cheltuit, în medie, 148,67 de euro pentru această călătorie. Cei mai mulţi străini şi-au planificat şi rezervat venirea la festival cu o medie de 28 de zile în avans.

FITS a atras turişti, în principal, din Germania, cele mai multe rezervări pentru perioada festivalului fiind făcute de către calatori din Munchen. Aceştia au fost urmaţi de austrieci care au venit din Viena, germani călătorind de pe Koln-Bonn şi norvegieni venind de la Bergen. Au cheltuit în medie 347,34 euro pe călătorie, au avut o vârstă medie de 38 de ani şi au petrecut, în medie, 5 zile în vacanţa de la Sibiu de pe perioada evenimentului.

Festivalul George Enescu, organizat în capitală, la Bucureşti, a înregistrat deja multe rezervări realizate de străini pentru acest eveniment. Aceştia şi-au planificat călătoriile cu o medie de 92 de zile în avans, au o vârstă medie de 39 de ani, au cheltuit 217,28 euro, în medie, pe această călătorie şi au planificat o şedere mai lungă pe durata evenimentului, media fiind de 7 zile. Majoritatea turiştilor sunt greci care sosesc de la Atena (20%), urmaţi de călători pasionaţi de muzică din Praga (12,3%), Istanbul (6.15%), Tel Aviv (6.15%) şi Stockholm (6.15%).

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9678
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5710
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2353
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7886
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.8212

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb