ANCA DRAGU:"Copiii au dreptul să fie aproape de factorii de decizie"

J.P.
Politică / 05 iunie

"Copiii au dreptul să fie aproape de factorii de decizie"

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat sâmbătă că toţi copiii trebuie să fie sprijiniţi pentru a-şi valorifica potenţialul şi pentru a avea o viaţă bună, pledând totodată pentru implicarea celor mici în luarea deciziilor, dar şi pentru protejarea mediului, astfel încât generaţiile viitoare să se poată poată bucura de un Pământ mai curat, conform Agerpres.

Anca Dragu a deschis sâmbătă evenimentul "Senatul Copiilor", organizat la Palatul Parlamentului, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

"Indiferent dacă trăiesc într-un oraş mare sau într-un sat izolat, împreună cu familia lor sau cu adulţi care au grijă de ei, dacă au abilităţi speciale sau nu, indiferent de etnia din care fac parte, toţi copiii trebuie să simtă că sunt iubiţi. Trebuie să fie iubiţi, trebuie să fie ocrotiţi, să fie sprijiniţi pentru a-şi atinge potenţialul. Este crezul meu, un crez pe care l-am moştenit de la părinţii mei. De mic copil am avut libertatea de a alege, am avut o copilărie fericită, am fost sprijinită de părinţii mei, am putut să îmi aleg cariera, să aleg ceea ce vreau să fac în viaţă şi întotdeauna am simţit sprijinul familiei. Aş vrea şi mi-ar plăcea ca toţi copiii să simtă acest lucru", a afirmat Anca Dragu.

În contextul Zilei mondiale a mediului înconjurător, care este marcată sâmbătă, Anca Dragu a subliniat că este datoria fiecăruia de a lăsa moştenire generaţiilor care vor veni un Pământ mai curat.

"Ziua de astăzi mai poartă o simbolistică importantă - este Ziua mondială a mediului. Înainte de orice lege, trebuie să ştim că e datoria fiecăruia dintre noi să minimizăm impactul activităţii noastre asupra mediului, este datoria noastră să lăsăm moştenire copiilor noştri o planetă, un Pământ mai curat, de care să se bucure cel puţin la fel cum ne bucurăm şi noi. Pandemia de COVID-19 ne-a învăţat poate cea mai importantă lecţie. Pământul poate respira altfel, dar depinde de noi cum se întâmplă acest lucru. Pandemia ne-a învăţat ce înseamnă solidaritatea, ne-a învăţat că trebuie şi putem fi uniţi. Ne-a învăţat că putem învinge acest virus. A fost o situaţie unică cu care ne-am confruntat şi sper că ne apropiem de finalul acestei perioade, dar trebuie să continuăm campania de vaccinare", a subliniat preşedintele Senatului.

Anca Dragu a spus că "Senatul copiilor" reprezintă doar primul dintr-un lung şir de evenimente, adăugând că, pe lângă dreptul la joacă, copiii au şi dreptul de a fi implicaţi, de a se afla alături de factorii de decizie.

"Nu este doar o zi specială. Este şi un mesaj important: copiii au dreptul la joacă şi au dreptul să fie implicaţi şi aici, să fie aproape şi de factorii de decizie. Am deschis curtea Senatului pentru copii şi toţi cei care au vrut să li se alăture. Este primul eveniment, dar nu este ultimul. Este primul eveniment dintr-un lung şir de evenimente în care Senatul României îşi deschide porţile şi va găzdui o serie de evenimente prin care copii, părinţi, adulţi, bunici să fie alături de noi", a afirmat ea.

Totodată, ea a remarcat că în ultimii ani au existat progrese semnificative în ce priveşte promovarea şi respectarea drepturilor copilului, dar că mai sunt multe de făcut.

"Nu toţi copiii se nasc în familii iubitoare şi ocrotitoare, nu toţi copiii sunt atât de norocoşi cum suntem noi, cei de aici. Este de datoria noastră să îi ajutăm, să le dăm această fericire şi această şansă la viaţă, la o viaţă bună, şansa să îşi realizeze idealurile. Am încredere că toţi copiii din ţara noastră se vor bucura de drepturile lor şi de o viaţă mai bună aici, în România. Educaţia este şansa României, şansa unui viitor frumos", a punctat preşedintele Senatului.

Anca Dragu s-a declarat mulţumită de faptul că evenimentul, programat iniţial pentru data de 1 iunie, a fost amânat, din cauza vremii ploioase, astfel încât copiii să poată petrece sâmbătă o zi frumoasă, în aer liber.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Senatul României organizează între orele 10,00 şi 20,00, un eveniment dedicat copiiilor, având ca parteneri UNICEF, Fundaţia Regală Margareta a României, ambasade (Repubica Cehă, Confederaţia Elveţiană, Republica Elenă, Republica Federală Germania, Irlanda, Republica Slovacă), Ministerul Afacerilor Interne, Primăria Capitalei, Opera Comică, Teatrul Masca, Teatrul Ţăndărică, PROEDUS, Circul Metropolitan Bucureşti, Crucea Roşie, RO Vaccinare, Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Judetul Zalau - dragu factor de abureala.

  1. Ai dreptate coana mare. Daca Tara ar fi condusa de niste copii ar fi mult mai bine atata pentru romani cat si pentru tara.Voi dilimanilor deja ati adus tara in pragul dezastrului economic,ati saracit populatia,si o sa faceti din copii romanilor niste analfabeti la fel ca si voi.!

  Din ciclul: Miss Piggy si useristii ei spun lucruri traznite!

  Declarații imbecile neomarxiste ...

  Cum adică "copiii au dreptul la joaca la o copilărie fericită, la o alimentatie mai consistentă în carne, etc???"

  E vreo disputa internațională în acest sens sau ce? 

  Ce ziceți, să revenim la ȘOIMII PATRIEI ?

  1. După ideile comuniștilor, copii, chiar dacă erau născuți biologic și aveau parinti, erau proprietatea statului și a partidui, deci puteau fi înregimentați imediat și duși direct in centre de educare și îndoctrinare comunistă.

   Probabil și la neomarxisti e cam la fel - copilul e proprietatea statului, poate fi luat imediat de la familie și vaccinat, microcipat, pus un cod QR pe braț, etc. 

  Zdreanta asta o fi avand copii ?

  Sau astia, trangenderii, nu se ocupa cu asa ceva, ci doar cu pulitika marxista ? 

  1. Are un baiat, dar tot o zdreanta neomarxista ramane!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9194
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1766
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5481
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7550
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.2482

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro