ANCA DRAGU:"Legislaţia curentă creează discriminări în rândul persoanelor cu dizabilităţi"

A.B.
Internaţional / 22 martie

"Legislaţia curentă creează discriminări în rândul persoanelor cu dizabilităţi"

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, astăzi, că actuala legislaţie creează discriminări în rândul persoanelor cu dizabilităţi, transmite Agerpres.

"În acest mandat trebuie să ne bazăm pe adaptarea legislaţiei interne la noua strategie a UE lansată în martie 2021. Avem sprijinul Comisiei Europene, a instituţiilor europene pentru a ne ajuta în implementarea unei strategii şi a unei legislaţii. Legislaţia curentă creează discriminări în rândul persoanelor cu dizabilităţi în general. În fiecare săptămână, la audienţele online, discut cu oameni care-mi semnalează probleme legate fie de goluri legislative, fie de aplicarea defectuoasă a legii, întârzierea plăţilor, neîncadrarea corectă în gradul de dizabilitate sau tot felul de hârţogărie şi presiuni la care oamenii sunt supuşi", a spus Anca Dragu, la o dezbatere online pe tematica dizabilităţii, care a marcat Ziua Internaţională de Conştientizare a Sindromului Down.

Ea a subliniat că un stat "sănătos" şi "echitabil" protejează şi oferă şanse egale la educaţie şi muncă tuturor cetăţenilor.

"Un stat şchiop, bolnav, nu reuşeşte să-şi protejeze cetăţenii, nu reuşeşte să-i aducă acolo, în zona şanselor egale, nu reuşeşte să le ofere o viaţă demnă. Angajamentul meu, ca preşedinte al Senatului, este de a sprijini aceste eforturi în ceea ce priveşte legislaţia, dar mai presus de asta în ceea ce priveşte conştientizarea opiniei publice pentru a implementa schimbări de mentalitate, de atitudine", a afirmat Dragu.

În ceea ce priveşte situaţia copiilor cu Sindromul Down, preşedintele Senatului a arătat că trebuie schimbate mentalităţi atunci când e vorba de acest subiect.

"Trebuie să schimbăm mentalităţi, de fapt, când vorbim despre integrarea copiilor cu Sindrom Down. Noi, ca legiuitor şi formatori de opinie, avem rolul de a crea un cadru coerent legislativ, de a crea instituţii, de a crea pârghiile prin care să ne asigurăm că aceşti copii sunt integraţi în societate", a adăugat Anca Dragu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O propunere legislativa care sa vina in sprijinul asistentilor personali in sensul ca mai sunt persoane care vor si un al doilea job. De a facilita obtinerea unui al doilea job prin prisma unei impozitari favorabile angajatorului pt a fi determinat de astfel de masuri sa incadreze in munca un asistent personal. Salariulnde asistent personal nuneste unul mic este unul foarte mic, iar acele mamicute care pot si vot sa faca mai mult ar trebui sa si gaseadca sprijinul in aceste masuri .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro