ANL a recepţionat 19 locuinţe pentru specialiştii din sănătate şi învăţământ în municipiul Baia Mare

S.B.
Miscellanea #Construcţii / 17 martie

ANL a recepţionat 19 locuinţe pentru specialiştii din sănătate şi învăţământ în municipiul Baia Mare

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepţionat, în municipiul Baia Mare, 19 locuinţe destinate închirierii, pentru specialiştii din domeniul sănătăţii şi învăţământului.

Locuinţele (9 garsoniere şi 10 apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Grănicerilor nr. 120, pe un regim de înălţime P+4E (parter+4 etaje), valoarea obiectivului de investiţie fiind de 4.945.011,37 lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, în judeţul Maramureş, ANL a finalizat, în cadrul programului de construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, 642 de unităţi locative.

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. În cadrul acestui program se evidenţiază două categorii de specialişti pentru care se pot realiza, distinct, investiţii, respectiv pentru cei din domeniul sănătăţii şi ai învăţământului, asigurându-se o stabilitate pentru aceştia la nivel local.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanţării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), din bugetele locale, precum şi din alte surse legal constituite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

22 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9232
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5644
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6092
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.9858

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro