ANTREPRENORIAT FEMININ De la un pat de masaj, la un business desfăşurat pe trei etaje

A.S.
Ziarul BURSA #Companii / 7 mai 2015

De la un pat de masaj, la un business desfăşurat pe trei etaje

A slăbit singură 44 kg, într-un an

"Grăsimea ucide cu zâmbetul pe buze"

(Interviu cu doamna Irina Reisler, fost moderator de televiziune şi CEO PostQuam România)

Reporter: Cum v-a venit ideea lansării unui salon dedicat programelor de slăbire şi de remodelare corporală?

Irina Reisler: Ideea de a deschide Private Boutique Salon by Irina Reisler a apărut într-o clipită de maximă inspiraţie, în urma unui telefon pe care l-am primit de la o fostă colaboratoare a mea, terapeut cu care am lucrat în campaniile de nutriţie realizate pe tv.

Cum am ajuns de la televizor într-un salon de remodelare?

Am făcut şcoala de muzică (am cântat la vioară) în paralel cu şcoala generală.

La îndemnul şi insistenţele părinţilor, cadre medicale, am urmat un liceu de matematică-fizică şi m-am pregătit pentru medicină, deşi scriam poezii şi proză. Nici măcar treapta a doua nu am avut şansa să o dau la uman, pentru că meditaţiile la fizică, chimie şi biologie erau în toi şi doar ele erau importante. Înainte de admiterea la facultate, mi-am luat inima-n dinţi şi soarta în mâini şi am refuzat categoric să dau la medicină. Am intrat la Şcoală Superioară de Jurnalism şi m-am angajat la Radio România, ca Reporter şi realizator de programe. După doi ani, când s-a deschis ProTv-ul, mi-am spus că eu acolo trebuie să lucrez! Zis şi făcut. La ştiri, încă se făceau angajări şi am intrat în probe.

Surpriză, însă! Domeniul unde aveau nevoie de un om era, bineînţeles... domeniul medical! Şi uite cum, în viaţă, nu scapi de ceea ce ţi-e frică. Ce ţi-e scris, ţi-e pus în frunte!

Deşi am fugit de spitale şi de medicină, cât m-au ţinut picioarele, am ajuns primul jurnalist specializat în domeniul medical şi mi-am petrecut 15 ani din viaţă, printre medici şi pacienţi, în săli de operaţii şi saloane de spital. Recunosc, le-am mulţumit părinţilor mei, dimineaţa, la trezire, şi seara, înainte să adorm, că m-au chinuit cu pregătirea pentru medicină! Tot ce am învăţat în liceu mi-a fost de un real folos, indiferent dacă am făcut ştiri, reportaje sau emisiuni medicale.

Drumul prin televiziune a fost lung, însă viaţa mea s-a schimbat după ce am născut.

În anul 2003, mi-am pierdut locul de muncă, după cei 2 ani în care am stat cu fetiţa mea. Acela a fost momentul în care mi-am deschis aripile şi am zburat. Mai mult sau mai puţin conştient, am reuşit să transform şutul primit undeva, într-o pistă de lansare către o nouă viaţă.

În 2003, mi-am deschis propria firmă de producţie radio-tv. La 29 de ani, am aflat ce înseamnă să fii responsabil pentru fiecare ban câştigat, pentru fiecare pâine pusă pe masă, pentru fiecare haină cumpărată copilului. Pentru prima dată, salariul nu mai venea la data fixă. Pentru prima dată, taxele la stat nu mai erau plătite de firmă. Banii veneau, doar dacă aveam inteligenţă, puterea, dăruirea şi disponibilitatea de a munci impecabil, clipă de clipă. Din acel moment, nici cea mai mică greşeală nu a mai fost permisă.

Din anul 2003, trăiesc o nouă viaţă. Iar schimbările nu au fost doar în plan profesional.

Tot atunci, am făcut şi o schimbare importantă şi deloc întâmplătoare, în viaţa mea personală: am slăbit 44 de kilograme. Povestea sutei mele de kilograme, cu care am rămas după naştere, este binecunoscută. Din 2002, până în 2003, am slăbit de la 100, la 56 de kilograme. Singură. Ţinînd dietă şi citind enorm, pe site-urile străine şi în cărţi, despre tot ce înseamnă proces de slăbire. Nu, nu a fost uşor. Dar, altfel, nu aş fi putut să-mi deschid aripile şi să zbor, spre noua mea viaţă!

Şi nu a fost nici întâmplător. Bineînţeles că schimbarea mea şi informaţia adunată în anul de luptă mi-au redirecţionat activitatea profesională, către zona de nutriţie şi, ulterior, de beauty. Aşa au început emisiunile şi campaniile de nutriţie, de pe tv. În anul 2008, înainte de Crăciun, a venit, însă, o nouă cumpănă: postul de televiziune pentru care lucrăm s-a închis. Pur şi simplu, într-o bună zi (da, da, a fost bună, veţi vedea de ce!), conducerea ne-a anunţat că până aici a fost. Şi campania de slăbire, aflată în plină desfăşurare?! Adică, vreo 10 femei în plin proces de slăbire, contracte de sponsorizare cu clinici de nutriţie, cu săli de sport, cu saloane de remodelare?! M-am trezit cu toţi acei oameni, deloc puţini, în braţe. Şi a trebuit să inventez ceva, peste noapte. Un spaţiu în care să pot derula şi încheia campania respectivă. Deşi habar nu aveam cum se lucrează în on-line, am rugat pe cineva să-mi facă un site. La început, am fost un fel de meşterul Manole: acum scriam, peste 5 minute ştergeam. Pentru că habar nu aveam cum se face un site! Un ochi râdea, că mergeam mai departe cu campania, unul plângea, că numai eu ştiam cât mi-era de frică de on-line! Singura imagine care încă este vie, în mintea mea, e aşa: eu, la birou, în faţa calculatorului, scriind şi repetînd obsesiv câteva biete cuvinte: "Nu îmi este frică"!

Atunci am descoperit că necunoscută este puterea omului, atunci când e strâns cu uşa! Aveam doar 2 variante: să reuşesc sau să nu îmi mai pot duce copilul la grădiniţă, să nu îmi mai pot plăti ratele la bancă, să nu mai am nimic!

Şi am reuşit!

Nu ştiu cum, dar, am reuşit!

Am derulat campania în on-line, cu filmări, cu reportaje, cu tot ce trebuie. Acum, urma să rezolv partea materială. Site-ul nu aducea nici un ban (am refuzat, tot timpul, să îmi vând site-ul. El există şi acum şi informaţia este curată, fără strop de reclamă. Şi este gratuită). Atunci, cine ar fi putut aduce banii? Un magazin on-line! Un magazin în care să se vândă produsele folosite de specialişti, în campanii.

În anul 2009, am făcut acest pas, fiind printre primele magazine on-line din România. În octombrie 2009, am devenit reprezentanţii PostQuam în România. PostQuam este unul dintre cele mai renumite branduri de cosmetice, din Spania. Magazinul a crescut ca Făt-Frumos, dar, numai eu şi Marius, soţul meu, ştim câte nopţi nedormite avem la activ!

6 ani de nopţi nedormite, mai exact.

6 ani, în care ziua lucram pentru site şi televiziune, iar noaptea făceam colete, facturi şi AWB-uri. Nu regretăm, însă, nici măcar o secundă din aceşti 6 ani!

La scurt timp după ce am deschis şi magazinul on-line, am primit o propunere din partea TVR, să realizez acolo o emisiune medicală şi de nutriţie. În acest context, am cunoscut-o pe terapeuta despre care va spuneam, la începutul poveştii, că m-a sunat. Cu rugămintea de a o ajuta să-şi găsească un loc de muncă, pentru că centrul în care lucra dăduse faliment.

August, 2011.

Eu, cu o săptămâna înainte de plecarea în vacanţă, în Spania. I-am cerut un răgaz de o zi. Pentru că, în secunda aceea, eu am ştiut: se va naşte încă un "copilaş" al meu: Private Boutique Salon by Irina Reisler! Aveam nevoie doar de puţin timp, ca să-mi adun sufletul care explodase de entuziasm! A doua zi, am sunat-o şi i-am spus: "Deschid salon şi te angajez la noi".

Evident, toată lumea m-a etichetat: "E nebună!". Saloanele se închideau, criza începea şi în România, iar eu, nebuna, deschideam încă o afacere!

Sufletul meu aşa mă împingea să fac. Şi, fără nici o frică, am pornit la drum. În septembrie, am primit primele cliente. Am renunţat la televiziune, considerînd că 15 ani de presă medicală sunt suficienţi. Marius, soţul meu, a plecat şi el din ProTv şi mi s-a alăturat. De atunci, ne ocupăm împreună de "copilaşii" noştri, aşa cum ne ocupăm şi de Anisia, domnişoara noastră de 14 ani.

Reporter: Care au fost primii paşi în deschiderea salonului şi ce dificultăţi aţi întâmpinat?

Irina Reisler: Când am deschis salonul, după atâţia ani de colaborare cu clinicile de estetică, ştiam foarte clar ce nu vreau: nu vreau un loc rece şi impersonal, nu vreau bandă rulantă, nu vreau terapeuţi care habar nu au în ce parte e ficatul, nu vreau un sat fără câini, nu vreau să vând iluzii, nu vreau să le spun oamenilor că terapiile de remodelare înlocuiesc dieta, nu vreau să lucrez cu produse proaste, nu vreau să păcălesc oamenii, nu vreau bani fără rezultate. Şi, atunci, mi-a fost foarte uşor să stabilesc ce vreau: un concept total diferit, de tot ceea ce există pe piaţă. Un loc cald, cu oameni calzi. Un loc intim, cu superprofesionişti. Un loc frumos, în care terapiile se fac corect. Un loc relaxant, în care chiar se slăbeşte. Atuul meu: propria poveste. Ştiu exact ce înseamnă lupta cu kilogramele şi ştiu exact cât de important este suportul psihologic, în această luptă. Dacă creierul este ok, atunci şi corpul reacţionează bine.

Reporter: Ce calităţi consideraţi că îi sunt necesare unei femei pentru a se lansa în business?

Irina Reisler: Curaj. Forţă. Onestitate. Inteligenţa de a-şi descoperi şi folosi resursele creierului. Înţelepciunea de a purta epoleţi la sacoul pus peste o rochie cu flori.

Reporter: Care a fost investiţia iniţială şi cum au evoluat rezultatele salonului de atunci?

Irina Reisler: Nu îmi aduc aminte cifre. Au fost banii de vacanţă şi ce am reuşit să recuperăm de la biletele de avion şi hotelul din Spania. Eu nu am pornit la drum cu mulţi bani, ci cu mult entuziasm. Cum am evoluat? De la un pat de masaj, la un business desfăşurat pe trei etaje.

Reporter: Cine sunt clienţii salonului dumneavoastră? Aveţi şi clienţi bărbaţi?

Irina Reisler: Salonul se adresează exclusiv doamnelor şi domnişoarelor. Clientele vin din diferite zone de activitate, dar, ce e cel mai important, este că sunt oameni de foarte bună calitate. Iar acest lucru se datorează chimiei dintre oameni, trecutului meu curat, din anii de televiziune, şi faptului că nu am crescut prin reclamă agresivă. Noi nu avem reclamă, decât pe site-urile noastre. Clientele vin din site şi prin recomandări.

Reporter: Recomandaţi clienţilor să ţină şi o dietă sau să facă sport, în programele de slăbire?

Irina Reisler: Alimentaţia este baza. Fără ea, tot efortul e inutil. Sportul şi tratamentele de remodelare sunt plusuri pe care le aducem dietei. Fiecare element are un rol bine determinat. Dieta topeşte ţesutul gras profund, depus pe organe, în interiorul organismului. Sportul tonifiaza musculatura şi aduce consum caloric prin activitate musculară. Terapiile de remodelare acţionează în ţesutul adipos superficial, tonifiază pielea şi aşează armonios ţesutul.

Reporter: Ce produse sunt folosite în salonul dumneavoastră?

Irina Reisler: Lucrăm exclusiv cu produsele noastre, fiind unici importatori şi distribuitori PostQuam şi Alissi Bronte, în România. Produsele PostQuam sunt cosmetice profesionale şi vin din Spania. Produsele Alissi Bronte vin tot din Spania, dar sunt cosmetice organice.

Reporter: Care este cel mai important lucru atunci când vrem să începem un program de slăbire?

Irina Reisler: Să ne dorim noi acest lucru şi să îl facem pentru noi, nu pentru alţii. Iar acest lucru se întâmplă doar dacă suntem conştienţi de faptul că grăsimea ucide. Ucide suflete. Ucide iubiri. Dar, cel mai important, ucide oameni. Grăsimea ne poate omorî, la fel cum ne poate omorî o maşină, dacă nu suntem atenţi când traversăm.

Grăsimea ucide cu zâmbetul pe buze. Asta e cel mai mare pericol!

Reporter: Ce le recomandaţi femeilor de afaceri, care au un program de lucru extrem de lung şi stresant?

Irina Reisler: Să înveţe că şi ele contează. Şi să înveţe să se ocupe de ele cu aceeaşi seriozitate cu care se ocupă de cel mai important proiect al carierei lor. Pentru că ele sunt cel mai important proiect al vieţii lor! Dacă ele nu mai sunt sănătoase, nu se simt bine şi confortabil sau au sufletul plin de frustrări aduse de kilogramele în plus, nici un proiect nu mai poate fi făcut de nota 10. Nici acasă, nici la serviciu.

Reporter: Cum caracterizaţi apetitul româncelor pentru întreţinerea corporală?

Irina Reisler: Mi-e greu să spun... unele doamne iubesc şi fac terapii de remodelare, înţelegându-le importanţă; altele au apetit, dar nu au bani; altele au bani, dar nu-şi găsesc timp... şi tot aşa. Ceea ce îmi doresc pentru femeile din România este să înveţe să-şi dăruiască. Pentru că merită. Pe deplin!

Reporter: Vă mulţumesc!

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Doamna Reisler, felicitari si sa faceti cat mai multe doamne fericite! Sunteti o invingatoare! Dumnezeu sa va binecuvanteze!

    1. iti multumesc, Daniela! Sunt un om obisnuit, care iubeste si respecta oamenii si munca. Acesta este secretul reusitei mele. Imi doresc ca experientele mele sa le fie de folos cat mai multor oameni, pentru ca oricine poate fi un invingator. Daca isi invata Rostul si isi urmeaza Drumul. Imbratisari, cu drag!

    Am ajuns in salonul Irinei la insistentele unei prietene ! N-as pleca nici daca m-ar da afara 😜!Am terminat primul abonament personalizat de 18 sedinte( impunandu-mi sa nu ratez nicio programare daca vreau sa reusesc o schimbare) si astazi am inceput un nou abonament! N-am de gand sa ma opresc avand in vedere ca rezultatele se vad iar Irina si Ani imi acorda nu numai suportul lor moral si prietenia ci si cel mai profi program mai ales pentru un om ca mine pentru care timpul este extrem de putin si important. La Irina totul e profi : ea, colegele ei ( nu poti numi personal oamenii cu care te vezi mai des decat cu prietena cea mai buna) aparatele, produsele si metodele personalizate care fac ca schimbarea sa nu fie un miracol ci realitate insasi ! Le multumesc ca m-au primit in familia lor

    1. Iti multumim, Cristina, pentru gandurile tale si pentru ca faci parte din mica-marea noastra familie! Nu ai ajuns intamplator, la noi; avem o bucata de drum impreuna, iar noi ne vom stradui sa fie una foarte frumoasa, de care sa iti amintesti cu drag. Multumim, te pupam si te pretuim!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb