Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

ANUL VIITOR Lufthansa iese din acţionariatul diviziei de catering

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Lufthansa iese din acţionariatul diviziei de catering

Compania aeriană Deutsche Lufthansa AG va ieşi din acţionariatul LSG Group la începutul anului viitor, când va lansa la vânzare partea care îi rămâne din această divizie de catering după înstrăinarea unor operaţiuni către Gategroup din Elveţia, conform Reuters.

Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost dezvăluite, iar afacerea trebuie să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare.

Luna trecută, Lufthansa a anunţat că vinde operaţiunile europene ale LSG către Gategroup. Afacerea pe care o înstrăinează a generat vânzări de circa 1,1 miliarde de euro (1,21 miliarde de dolari) anul trecut, adică aproape o treime din totalul vânzărilor LSG.

Ieri, compania a informat că a încheiat acordul de cumpărare cu firma elveţiană, înfiinţând o nouă societate mixtă pentru operaţiunile din Frankfurt şi Munchen, care asigură servicii de catering pentru zborurile sale. Lufthansa a păstrat o participaţie minoritară în această societate, iar res-tul pe care îl mai deţine va fi vândut la începutul lui 2020.

Conform Lufthansa, această vânzare este parte a noii sale strategii de orientare pe operaţiunile de transport aerian.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS