AQUILA: Venituri de 624 milioane de lei în primul trimestru din 2024, un avans de 11%

T.B.
Piaţa de Capital / 9 mai

AQUILA: Venituri de 624 milioane de lei în primul trimestru din 2024, un avans de 11%

AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum din România şi Republica Moldova, cu 30 de ani de experienţă în această industrie, a încheiat primul trimestru din 2024 cu o creştere a veniturilor cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 624 milioane de lei, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei. Rezultatele obţinute au fost susţinute de segmentul de distribuţie, ca urmare a concentrării pe canalele cu cel mai mare potenţial de creştere şi a extinderii portofoliului de produse vândute pe fiecare canal de vânzare. Profitul net înregistrat de companie în primul trimestru din 2024 este de 19,6 milioane de lei, informează sursa.

Cătălin Vasile, CEO AQUILA, declară potrivit sursei: "Începutul acestui an a fost marcat de evenimente semnificative privind strategia de creştere prin noi achiziţii vizate odată cu listarea la BVB în anul 2021. În februarie 2024 am finalizat achiziţia Romtec-Europa SRL, iar în aprilie am finalizat achiziţia companiilor Parmafood Group Distribution SRL şi Parmafood Trading SRL. Suntem încrezători în oportunităţile create spre beneficiul tuturor părţilor interesate. Ne concentrăm pe extinderea portofoliului de produse pentru toate companiile din grup, astfel încât să dezvoltăm soluţii specifice fiecărui canal de vânzare în parte. Am continuat, totodată, creşterea organică şi dezvoltarea brandurilor proprii. Rezultatele înregistrate în primul trimestru au fost susţinute de creşteri de peste 25% în canalele de distribuţie HoReCa şi reţele de benzinării. Adăugăm valoare printr-o gamă foarte largă de produse de calitate, de la peste 200 de producători aflaţi în portofoliul AQUILA, prin soluţiile logistice şi digitale oferite, şi viziunea bazată pe performanţă."

În structura veniturilor, în primul trimestru din 2024 veniturile din segmentul distribuţie cu crescut cu 11%, cele din segmentul logistică cu 2%, iar veniturile din segmentul transport s-au situat la acelaşi nivel cu cele obţinute în primul trimestru din 2023. Veniturile aferente brandurilor proprii, Gradena, La Masă şi Yachtis, au avut un avans de 11% în primul trimestru al anului comparativ cu perioada similară din 2023, se mai arată în comunicatul companiei.

Opinia Cititorului ( 13 )

 1. Rezultate fantastice. Si totusi de ce scade?

  1. Probabil pt ca cei de la profit.ro au prezentat si redurecere profit net. Personal, am incredere in Aquilla, asa ca am cumparat azi.

  Articolul omite esențialul: scăderea cu 26% a profitului net.

  1. ca de altfel toate titlurile care ne spun povesti cu cifra de afaceri si ebitda. actionarii vor profit in crestere, nu cifra de afaceri

   Exact!

  Nu-i rău, având în vedere situația dificila din prezent, în care toată lumea are volume mai reduse, mascate de inflație.

  1. si atunci de ce creste in disperare SFG?

   Pentru că în România nu se abține nimeni de la mâncare. În plus, SFG a reorganizat Pizza Hut, ceea ce s-ar putea să se reflecte pozitiv în profit. Apoi, SFG a anunțat un dividend suplimentar celui deja aprobat. Și nu în ultimul rând, SFG deschide restaurante pe bandă rulantă.

   + fast food-urile sunt indicator de saracie. ex: vezi evolutia mcdonalds in momente de criza.

   Cand bugetul omului se reduce, mancarea fast food si de proasta calitate castiga 

  Ca nu am luat mai multe actiuni AQ acum 1 an la 0.6 lei/actiune si SFG la 13 lei acum 18 luni! In rest, numai de bine!

  Cat traim, invatam! Invatam chiar sa traim si cu regrete. 

  Ca nu am luat mai multe actiuni AQ acum 1 an la 0.6 lei/actiune si SFG la 13 lei acum 18 luni! In rest, numai de bine!

  Cat traim, invatam! Invatam chiar sa traim si cu regrete. 

  1. Profit in scadere cu 35%.

   PER cam mare la SFG

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb