Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

Arabia Saudită a fost eliminată din Consiliul Drepturilor Omului al ONU

G.U.
Internaţional /

Arabia Saudită a fost eliminată din Consiliul Drepturilor Omului al ONU

Arabia Saudită este singura ţară candidată care nu a fost aleasă în Consiliul Drepturilor Omului al Naţiunilor Unite, conform G4Media.ro. Acest rezultat a fost salutat de organizaţiile de apărare a drepturilor omului, care se opun prezenţei mai multor ţări în această organizaţie, precum China şi Rusia.

Organizaţiile de apărare a drepturilor omului au salutat lovitura dată Riadului şi tentativelor sale de a-şi îmbunătăţi imaginea în comunitatea internaţională.

"Consiliul drepturilor omului a pedepsit astăzi spectaculos Arabia Saudită a lui Mohammed ben Salman", a scris pe Twitter Bruno Stagno, director executiv adjunct al ONG-ului Human Rights Watch (HRW), cu referire la prinţul moştenitor al acestei ţări.

"Singura ţară care nu a fost aleasă, nedorită de o majoritate a membrilor ONU. Regatul culege ceea ce merită pentru gravele sale încălcări ale drepturilor omului şi pentru crimele sale de război în străinătate", adaugă directorul executiv al ONG-ului.

15 locuri erau în joc în acest consiliu care numără 47 de membri, criticat de organizaţii de apărare a drepturilor omului şi de Statele Unite, deoarece sunt în componenţa sa ţari acuzate că încalcă aceste drepturi.

China a obţinut 139 de voturi la scrutinul cu buletine secrete, o scădere spectaculoasă în comparaţie cu cele 180 de voturi adunate ultima dată când a fost aleasă, în 2016.

Human Rights Watch arată cu degetul spre un "bilanţ dezastruos al Chinei în termeni de respectare a drepturilor"

"Acest lucru arată că din ce în ce mai multe state sunt perturbate de bilanţul dezastruos al Chinei în materie de respectare a drepturilor", a scris pe Twitter Louis Charbonneau, responsabil al HRW la Naţiunile Unite.

Pakistanul şi Uzbekistanul au fost alese cu 169 de voturi şi Nepalul cu 150 de voturi.

Arabia Saudită este singura ţară care a concurat în aceste alegeri şi nu a fost aleasă, adunând numai 90 de voturi.

"Arabia Saudită va rămâne un paria la nivel planetar, doar dacă nu va întreprinde mari reforme pentru a elibera deţinuţii politici, pentru a pune capăt teribilului război din Yemen şi pentru a permite cetăţenilor săi o reală participare în politică", a declarat Sarah Leah Whitson, directoarea executivă a Democracy for the Arab World Now.

Organizaţia pe care o reprezintă ea, fondată de jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, ucis de agenţii ţării sale la consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, în octombrie 2018, a salutat acest rezultat, conform G4Media.ro.

Rusia şi Cuba fac parte din cele 11 ţări alese fără opoziţie. Cei 193 de membri ai ONU au putut vota în toate regiunile.

Sistemul de vot controversat face ca ţările să negocieze şi să se pună de acord pentru a decide cine candidează, adesea fără a întâmpina vreo opoziţie.

Preşedintele american, Donald Trump, a retras Statele Unite din Consiliu în 2018. "Astăzi, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a ales din nou ţări care prezintă un bilanţ dezastruos în materie de drepturi ale omului", a estimat secretarul de stat american, Mike Pompeo, într-un comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie