Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

ARAFAT:"Dacă cineva nu vrea să poarte masca în interiorul secţiei, înseamnă că riscă viaţa celor din jur"

J.P.
Politică /

"Dacă cineva nu vrea să poarte masca în interiorul secţiei, înseamnă că riscă viaţa celor din jur"

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut, luni seară, noi precizări despre portul măştii de protecţie în secţiile de vot, după ce a fost acuzat că nu lasă oamenii să voteze. "Nimeni nu va fi împiedicat să voteze", afirmă Arafat, explicând că masca este obligatorie potrivit legii. Şeful Dsu explică faptul că, dacă cineva refuză să poarte mască, deşi acest lucru poate proteja membrii comisiei de vot şi ceilalţi alegători, preşedintele secţiei de votare trebuie să nu-i permită accesul, conform news.ro.

Şeful DSU, Raed Arafat, a făcut, luni seară, precizări pe pagina de Facebook, după ce a fost acuzat că nu lasă oamenii să voteze.

Arafat a explicat că a fost emisă Hotărârea 45 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) care include şi regulile de igienă şi protecţie pentru ziua de vot.

"Tot astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern, s-a adoptat, în baza hotărârii CNSU, hotărârea de guvern care adopta regulile respective urmând să fie emis un ordin de aplicare comun al Min. Sănătăţii şi Min. Afacerilor Interne. Regulile stabilite includ portul măştii în secţia de vot pentru toţi care se află în interiorul secţiei, inclusiv votanţii. Astfel, portul măştii devine obligatoriu prin efectul prevederilor legale aprobate de guvern. În cadrul conferinţei de presă de după şedinţa de Guvern, unul dintre jurnaliştii prezenţi mi-a adresat întrebarea ipotetică dacă o persoană care nu vrea să poartă masca în secţia de vot poate intră să voteze, iar răspunsul meu a fost că nu, din momentul din care a fost emis un act normativ câteva minute mai devreme care prevede clar regulile. Mai ales că la secţiile de vot, conform Legii 135/2020, vor există rezerve de măşti pentru cei care vin la secţia de vot fără mască", a scris Arafat pe Facebook.

Acesta a explicat că nimeni nu va fi împiedicat să voteze.

"Nimeni nu va fi împiedicat să voteze, însă portul măştii în interiorul secţiei de vot este unul din măsurile minime necesare pentru a proteja comisia care va stă în interiorul secţiei ore în şir precum şi alegătorii care vor fi în interiorul secţiei aşteptând să ajungă la urne. Dacă cineva nu vrea să poartă masca de protecţie în interiorul secţiei înseamnă că acesta va riscă viaţă celor din jur, inclusiv a membrilor comisiei de vot. În acest caz, preşedintele comisiei va trebui să respecte legislaţia şi să nu permită celor fără masca să între în secţia de vot, iar la intrare trebuie să existe o rezervă de măşti în cazul în care cineva dintr-un motiv sau altul nu are mască", a mai scris Arafat, care acuză o încercare "de a crea un fals scandal prin acuzaţii şi afirmaţii nefondate" la adresa sa.

Guvernul a adoptat, luni, proiectul de hotărâre care prelungeşte starea de alertă, începând cu data de 15 septembrie, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La finalul şedinţei, Raed Arafat a precizat că va fi emis un ordin comun al Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne, cu avizul AEP, care va stabili regulile în secţiile de vot.

Va exista obligativitatea dezinfectării mâinilor la intrarea şi ieşirea din secţia de vot, iar cartea de identitate va fi introdusă informatic.

"Cine nu vrea să respecte regulile, atunci e posibil ca membrii comisiei să nu permită intrarea şi exercitarea votului", a adăugat Arafat.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. măsurile minime necesare pentru a proteja comisia care va stă în interiorul secţiei ore în şir precum şi alegătorii care vor fi în interiorul secţiei aşteptând să ajungă la urne. Dacă cineva nu vrea să poartă masca de protecţie în interiorul secţiei înseamnă că acesta va riscă viaţă celor din jur, inclusiv a membrilor comisiei de vot.

  Asa zice specialistul. Deci 5 membri din comisie au masti si daca vine un dusman fara masca risca viata celor din comisie. De ce dracu' mai poarta aia masca daca aceasta nu-i apara de dusmanul fara masca?  

  o mai sugi mult cu riscatul vietii celor dragi ?

  Ce bine si categoric le mai zice dr Arafat... nimeni sa nu intre in sectie fara masca.

  Dar Pandele si Firea de ce intra in clasa fara masca? 

  De ce nu sare Arafat cu furie proletara sa-i puna la zis pe astia doi, a caror fapta este documentata fotografic?

  Dar Vela de ce nu dispune deschiderea unui dosar penal pentru zadarnicirea combaterii COVID? 

  Declaratia acestui palestinian ticalos si cretin, care a muscat mana neamului ce l-a adoptat si l-a hranit, zici ca e una dintre replicile grupului Divertis!

  Masca pt. fotograf+ ceilalți îs vaccinați : câinele moare de drum lung, prostul de grija altuia....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie