Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

ARE VENITURI SUB AŞTEPTĂRI"Ericsson" continuă să-şi diminueze costurile

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Producătorul suedez de echipamente pentru telecomunicaţii mobile "Ericsson", cel mai mare din lume, va continua să-şi diminueze costurile ca să se adapteze la o piaţă mai slabă, în condiţiile în care, în trimestrul al doilea din 2016, a înregistrat un profit operaţional şi vânzări sub aşteptările pieţei. Mai mult, conducerea companiei avertizează că, în prezent, condiţiile s-au înrăutăţit.

Potrivit anunţului făcut ieri de companie, vânzările de bază ale acesteia au scăzut cu 7% în perioada aprilie-iunie din anul curent, acesta fiind al şaptelea trimestru consecutiv în care livrările "Ericsson" s-au redus. În 2015, vânzările grupului au scăzut cu 5%, după un declin de 2% în 2014.

"Ericsson" a informat: "Tendinţa actuală a vânzărilor şi mixul de business sunt aşteptate să se resimtă şi în semestrul al doilea. Trendurile negative din industria noastră, care au afectat cererea mai ales în primul trimestru, acum s-au înrăutăţit".

Profitul operaţional al companiei a ajuns la 2,8 miliarde de coroane suedeze (327 milioane de dolari) în trimestrul al doilea din 2016, de la 3,6 miliarde de coroane în acelaşi interval din 2015. Analiştii estimau 3 miliarde de coroane.

Acum, "Ericsson" plănuieşte să-şi reducă cheltuielile operaţionale cu dublul ţintei stabilite anterior, respectiv să ajungă la o rată anuală a acestor costuri de 53 miliarde coroane în semestrul al doilea din 2017, de la 63 miliarde de coroane în 2014.

Vânzările "Ericsson" au scăzut cu 11% în intervalul menţionat, ajungând la 54,1 miliarde de coroane. Analiştii estimau 55,2 miliarde. Declinul a fost cauzat de faptul că societăţile de telefonie mobilă din Europa, Rusia şi Brazilia şi-au redus investiţiile în echipamente wireless.

Tăierea costurilor "Ericsson" include şi disponibilizări. În trimestrul al doilea, circa 4.000 de salariaţi au părăsit compania în cadrul programului de reducere a cheltuielilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie