ARO-Palace va distribui dividende de 4,23 milioane de lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Turism / 28 noiembrie 2022

Sursă foto: https://aro-palace.ro/

Sursă foto: https://aro-palace.ro/

ARO-Palace va distribui dividende în valoare de 4,23 milioane de lei, conform hotărârii acţionarilor de vineri, se arată într-un raport al societăţii cu profil turistic publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Banii provin din profitul reconstituit prin trecerea sumei din soldul de la 31 decembrie 2021 al contului "Alte rezerve" în contul de dividende, ca urmare a revenirii asupra repartizării aprobate de acţionari în anii precedenţi a profitului net. Distribuţia vine în urma solicitării înaintate de Transilvania Investments, ce deţine 86% din ARO-Palace.

Dividendul pe acţiune este 0,01 lei, care raportat la preţul titlului ARO de vineri din jurul orei 14:00, de 0,254 lei, echivalează cu un randament brut de 3,9%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 14 decembrie, iar data plăţii 22 decembrie.

De asemenea, vineri au fost aprobaţi indicatorii de performanţă pentru anul următor, respectiv veniturile din exploatare să se ridice la cel puţin 41,3 milioane de lei, rezultatul din explotare să fie de cel puţin 5,4 milioane de lei, iar marja EBITDA de minim 25%. În plus, s-a aprobat programul de investiţii pentru 2023, în valoare de aproape 2,9 milioane de euro. Programul este structurat în două secţiuni: obiective investiţionale majore - cel mai mare fiind demararea lucrărilor de modernizare a Complexului Capitol, în sumă de un milion euro; şi obiective investiţionale curente.

În primele nouă luni ale anului, ARO-Palace a obţinut un profit net de 0,34 milioane lei, faţă de o pierdere de 1,1 milioane de lei în perioada ianuarie-septembrie 2021, în condiţiile creşterii veniturilor totale cu 40,1%, până la 18,5 milioane lei. Printre activele societăţii se află Complexul Aro Palace, Complexul Capitol sau Complexul Coroana, toate în Braşov.

Pe lângă Transilvania Investments, SIF Muntenia deţine 10,4% din societatea turistică.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hoți

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro