Arthur Hunt şi ONV LAW se asociază şi intră împreună pe segmentul de M&A

S.B.
Companii / 22 aprilie

Arthur Hunt şi ONV LAW se asociază şi intră împreună pe segmentul de M&A

Arthur Hunt România şi ONV LAW se asociază pentru a dezvolta împreună un nou segment de advisory pe piaţă, în contextul în care doar sectorul local de M&A (fuziuni şi achizitii) va atinge o valoare de peste 5 miliarde de euro în 2021, cu peste 250 de tranzacţii anunţate pentru anul acesta, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

De asemenea, specialiştii celor două companii apreciază că procesele de restructurare, eficientizare şi transformare a companiilor vor continua în perioada următoare, fiind accentuate de pandemie.

Astfel, ca urmare a dinamicii pieţei, Arthur Hunt şi ONV LAW se asociază în primul Joint Venture de acest tip din România şi lansează împreună o nouă linie de business - servicii integrate de HR şi consultanţă legală pentru procesele de restructurare, integrare şi transformare a companiilor. Noul segment de consultanţă este estimat de cele două companii la o valoare de peste 3 miliarde de euro în 2021, pe baza intenţiilor anunţate de companii.

"Business-urile trec printr-o nouă etapă de maturizare şi ne aşteptăm să asistam la un nou val de restructurări şi de fuziuni şi achiziţii în perioada următoare, în plin context pandemic. Între cele mai vizate sectoare se numără cel al energiei, sectorul imobiliar, FMCG, sănătate, IT şi telecom," declară Radu Nemeş, Managing Partner ONV LAW. Antreprenorii în mod special vor încerca să asigure consolidarea business-urilor, redresarea economică după un an de pandemie sau să dezvolte strategii care să anticipeze alte posibile schimbări neprevăzute, având în vedere momentele prin care au trecut de la declanşarea pandemiei, completează reprezentantul ONV LAW.

La rândul său, Sorin Roibu, Managing Partner Arthur Hunt România subliniază faptul că 80% dintre iniţiativele de schimbare de orice natură în viaţa unei companii eşuează, iar acest lucru în principal din cauza lipsei de coordonare între managerii companiei, lipsei unei raspunderi asumate la nivel de leadership sau a lipsei evaluării realităţilor din teren. "Am văzut cazuri în care un proces de tranziţie, transformare, restructurare eşuat a generat costuri de milioane de euro companiei, probleme de reputaţie şi implicit, deteriorarea relaţiilor cu clienţii," spune reprezentantul Arthur Hunt.

O altă tendinţă majoră în piaţă este cea de transformare organizaţională, începută chiar dinainte de pandemie, având în vedere implementarea principiilor de sustenabilitate în funcţionarea şi dezvoltarea business-urilor, cât şi investiţiile străine realizate în companii româneşti.

Odată cu pandemia, companiile au fost nevoite să treacă prin procese forţate de transformare (digitală, operaţională, etc.), iar acestea sunt atât costisitoare, consumatoare de resurse şi riscante din punct de vedere reputaţional, apreciază reprezentanţii celor două companii. Cifra de afaceri cumulată a celor două companii a fost de peste 1 mil. EUR anul trecut, iar acestea vizează o creştere a business-ului de 20% in 2021 din segmentul de servicii de change management.

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro