ASF:Contagiunea între pieţele de capital, în creştere în octombrie

A.P.
Piaţa de Capital /

Contagiunea între pieţele de capital, în creştere în octombrie

Marile pieţe bursiere înregistrează scăderi la nivel global, la sfârşitul acestei luni, pe fondul apariţiei celui de-al doilea val al pandemiei COVID-19. Cea mai semnificativă scădere este înregistrată de bursele din America şi Europa, potrivit unui comunicat de presă al ASF.

În prezent, volatilităţile indicilor Bursei de Valori Bucureşti s-au redus, iar regimul rămâne deocamdată unul mediu spre scăzut.

Relaţia dintre evoluţia indicelui BET şi numărul de noi cazuri de infectări cu SARS-CoV-2, din SUA şi Italia, este una indirectă, astfel, creşterea numărului de îmbolnăviri din cele două ţări a determinat o scădere a indicelui local, iar revenirea acestuia s-a produs, pe măsură ce s-a înregistrat o scădere a numărului de noi cazuri.

Indicii locali au avut evoluţii negative pe termen foarte scurt (o săptămână - 16 octombrie vs. 23 octombrie), cu excepţia indicelui BET-BK (0,24%). Cea mai semnificativă scădere a fost înregistrată de indicele BET-TR (-0,92%).

Analiza contagiunii indică faptul că piaţa de capital din România este sensibilă la factorii de risc care influenţează pieţele de capital învecinate (Polonia, Austria şi Ungaria). Contagiunea (IMF) este definită ca impactul modificărilor în preţul activelor dintr-o regiune (bursă) asupra preţurilor din altă regiune (bursă).

Ca urmare a aşteptărilor economice legate de efectele pandemiei cauzate de răspândirea COVID-19, contagiunea a crescut rapid în luna februarie şi începutul lunii martie şi a atins cea mai mare valoare din 2011. În luna mai contagiunea dintre pieţele europene de capital s-a menţinut la un nivel critic, apropiat de cel din criza globală din 2008.

În perioada iunie-august, contagiunea a continuat să scadă, concomitent cu relaxarea condiţiilor de izolare sociale luate de toate economiile europene. În lipsa altor şocuri economice, contagiunea s-a redus şi în luna septembrie, dar a început uşor să crească în luna octombrie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am inteles ca economia SUA a crescut cu 33 la suta in trm III. Va creste si bursa la fel?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie