Crypto

ASTĂZIJoe Biden a lansat o strategie naţională de luptă împotriva pandemiei

G.U.
Internaţional / 21 ianuarie

Joe Biden a lansat o strategie naţională de luptă împotriva pandemiei

Preşedintele SUA, Joe Biden a lansat astăzi o strategie naţională de combatere a pandemiei de COVID-19 care devastează ţara, în prima sa zi deplină de mandat prezentând un răspuns coordonat la nivel federal mult timp refuzat de predecesorul său Donald Trump, informează dpa.

Strategia lui Biden îşi propune să restabilească încrederea în guvern, să intensifice programul de vaccinare, să extindă testările şi purtarea măştilor de protecţie, să redeschidă în siguranţă şcolile şi afacerile şi să promoveze echitatea rasială.

''Putem şi vom învinge COVID-19. America merită un răspuns la pandemia COVID-19 care să fie condus de ştiinţă, date şi sănătate publică, nu de politică'', precizează Casa Albă într-un comunicat.

''Strategia Naţională oferă o foaie de parcurs pentru a ghida America spre ieşirea din cea mai gravă criză de sănătate publică dintr-un secol'', menţionează Casa Albă.

Planul prezintă, de asemenea, o duzină de acţiuni executive care urmează să fie emise de Biden în primele două zile de funcţie,se menţionează în comunicat.

Noul preşedinte democrat va expune planul administraţiei sale de combatere a epidemiei şi va semna ordinele executive în cursul zilei de astăzi.

El şi-a folosit prima zi în funcţie pentru a emite o serie de ordine executive care anulează politici emblematice ale predecesorului său Donald Trump, dispunând obligativitatea măştilor pe proprietăţile federale şi stopând ieşirea Statelor Unite din Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Trump a minimalizat mult timp pandemia, a evitat purtarea măştii de protecţie în public şi a refuzat un răspuns la nivel federal în favoarea lăsării guvernelor de stat să preia conducerea.

Coronavirusul a infectat 24,4 milioane de oameni şi a ucis peste 406.000 în SUA, cu mult mai mulţi decât în orice altă ţară.

''Naţiunea noastră continuă să treacă prin cele mai negre zile ale pandemiei, cu un număr record de cazuri, spitalizări şi decese'', a adăugat Casa Albă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

02 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4161
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6329
Gram de aur (XAU)Gram de aur225.4539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro