Athenee Palace Hilton Bucharest devine InterContinental Athenee Palace Bucharest

S.B.
Companii #Construcţii / 20 iulie

Athenee Palace Hilton Bucharest devine InterContinental Athenee Palace Bucharest

"IHG® Hotels & Resorts (IHG®) va opera în baza unui contract de management, hotelul "Athenee Palace" deţinut de ANA Hotels, grup hotelier cu capital românesc 100%. Odată cu rebranduirea hotelului, "Athenee Palace Hilton Bucharest" devine "InterContinental Athenee Palace Bucharest".

Modificările propriu-zise vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023, iar contractul se va derula pe o perioadă de 20 ani.

"InterContinental Athenee Palace Bucharest" devine astfel singurul hotel din România operat sub brandul "InterContinental ®Hotels & Resorts" şi va impune noi standarde în domeniul turismului de lux. "Desemnarea noului partener pentru contractul de management al hotelului a fost un proces lung şi laborios. Am pornit acest demers încă din anul 2021 şi precizez că, mai mulţi operatori internaţionali de notorietate şi-au dorit să opereze hotelul "Athenee Palace". După ample negocieri, derulate timp de aproximativ 6 luni, a fost semnat contractul de management cu "IHG Hotels & Resorts", urmând ca din anul 2023, hotelul "Athenee Palace" să fie operat sub brandul "InterContinental". De altfel, "IHG Hotels & Resorts" ne este deja partener încă din anul 1998, în baza unui contract de management şi, ulterior, a contractului de franciză, pentru hotelul "Crowne Plaza Bucharest", deţinut, de asemenea, de ANA Hotels în Bucureşti", afirmă proprietarul grupului hotelier "ANA Hotels", George Copos.

Reputaţia brandului "InterContinental" la nivel global, precum şi experienţa "IHG Hotels & Resorts" de peste 75 de ani de activitate în domeniul turismului internaţional de lux, au fost doar câteva dintre motivele care au determinat managementul "ANA Hotels" să aleagă ca partener acest grup.

"InterContinental" este unul dintre cele mai importante lanţuri internaţionale de hoteluri de lux din lume şi unul dintre cele mai mari branduri globale de înaltă clasă, cu peste 200 de hoteluri din categoria "luxury", incluzând clădiri emblematice din cele mai renumite capitale ale lumii, precum şi resorturi exclusiviste. Unele dintre cele mai faimoase hoteluri din lume operate sub acest brand de IHG sunt "InterContinental Paris - Le Grand", "InterContinental London Park Lane", "InterContinental New York Times Square", "InterContinental Los Angeles Downtown", "InterContinental Grand Stanford Hong Kong".

Rebranding-ul "Athenee Palace" va fi un proces de tranziţie laborios şi va fi susţinut atât de echipa hotelului, care este una foarte performantă şi care rămâne stabilă, cât şi de specialiştii noului operator IHG. "Pentru că trăim într-o perioadă a digitalizării, trecerea de la un operator la altul va fi treptată, fără a fi resimţită de clienţi.", subliniază George Copos.

"Dotările hotelului, atât cele din camere, cât şi cele din spaţiile publice, precum restaurantele şi sălile de conferinţe, se vor situa la cele mai ridicate standarde de operare ale grupului "InterContinental" şi necesită un amplu proces de investiţii. În toată această perioadă de tranziţie hotelul rămâne deschis clienţilor", adaugă proprietarul "ANA Hotels.

Investiţiile în restaurarea clădirii istorice "Athenee Palace" depăşesc 40 milioane de euro şi au ca obiectiv creşterea nivelului de confort şi alinierea sa cu marile hoteluri de lux din lume.

În cadrul procesului de renovare au fost folosite cele mai noi tehnologii din domeniu, materiale naturale de o calitate superioară, acordându-se o mare atenţie eficienţei energetice a clădirii şi mediului înconjurător. Amplul proiect de modernizare a început în anul 2020 şi s-a derulat în două etape. Prima fază a renovării s-a finalizat în vara anului 2021 şi a vizat renovarea celor 132 de camere ale "Aripii Noi", iar cea de-a doua fază a reabilitării a avut ca obiectiv faţada hotelului şi cele 151 de camere din "Aripa Istorică", construită în 1914. Renovarea camerelor şi a faţadei s-a încheiat, iar lucrările la spatiile publice se vor finaliza până la sfârşitul anului (recepţia hotelului, Lobby, Cafe Athenee, Club Lounge, sălile de conferinţe).

Hotelul "Athenee Palace", parte integrantă a grupului hotelier "ANA Hotels", are o istorie de 108 ani şi este unul dintre simbolurile istorice şi arhitecturale ale Bucureştiului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9419
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9805
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0577
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.2533

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro