Auditorii "Parmalat" nu vor să dea ochii cu anchetatorii

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 martie 2004

Unii reprezentanţi ai companiei de audit "Deloitte & Touche" nu vor să se întîlnească cu autorităţile care anchetează colapsul grupului italian alimentar "Parmalat". Oficialii "Deloitte & Touche" afirmă că cei care s-au ocupat de compania "Parmalat" nu au făcut nimic ilegal, însă, dacă aceştia vor fi puşi sub acuzaţie în mod oficial, atunci se vor prezenta în faţa anchetatorilor.

Cei de la "Deloitte & Touche" susţin că auditorii lor nu au influenţat în mod incorect preţul acţiunilor "Parmalat" şi nu s-au asociat în raportările false făcute în legătură cu societatea italiană, aşa cum au făcut alte persoane, suspuse, la rîndul lor, investigaţiilor.

Punerea sub acuzaţie se pare că va fi făcută înainte de 19 martie şi ea va implica 25 de persoane, inclusiv auditori din cadrul companiei "Grant Thornton" (divizia italiană), care a acordat consultanţă grupului "Parmalat" pînă în 1999, cînd această activitate a fost preluată de "Deloitte & Touche". După 1999, "Grant Thornton" a auditat filialele "Parmalat" la care s-au găsit fraude. Vor mai fi puşi sub acuzare fostul avocat al societăţii italiene, Gian Paolo Zini, şi alţi ex-oficiali ai aces-teia. Procurorii italieni nu îi vizează, însă, pe bancherii care au avut legătură cu situaţia de la "Parmalat".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro