AUR:"Cerem respectarea libertăţii individuale, manifestată prin consimţământ informat şi neviciat la vaccinare"

J.P.
Politică / 04 ianuarie

"Cerem respectarea libertăţii individuale, manifestată prin consimţământ informat şi neviciat la vaccinare"

Reprezentanţii AUR speră ca vaccinul împotriva COVID-19 să dovedească eficienţa în timp pentru oprirea pandemiei, însă atrag atenţia că trebuie respectată libertatea individuală atunci când vine vorba de persoanele care nu doresc să se vaccineze.

"AUR cere respectarea libertăţii individuale, manifestată prin consimţământ informat şi neviciat la vaccinare. AUR consideră vaccinurile un progres indiscutabil al ştiinţei şi speră ca şi noul vaccin contra coronavirusului să îşi dovedească în timp eficienţa în oprirea pandemiei. În acelaşi timp, Partidul AUR se pronunţă ferm pentru respectarea libertăţii de decizie individuale şi contra oricărei condiţionări a exercitării unor drepturi de acceptarea vaccinării.

Prin natura sa, persoana umană posedă voinţă liberă, raţiune şi simţire şi are dreptul de a dispune de ea însăşi. Acest principiu fundamental, statuat prin Constituţie şi tratatele internaţionale, determină imposibilitatea supunerii fiinţei umane la oricare act medical în lipsa consimţământului informat, liber exprimat, expres, neechivoc dar şi neviciat, al acesteia. Or, constatăm că presiunea psihologică şi "şantajul emoţional" exercitate în ultima perioadă de persoane cu expunere publică, inclusiv de cadre medicale, constituie una dintre formele de viciere a consimţământului, ceea ce este inacceptabil.

Reamintim că atât conform Constituţiei cât şi Codului de deontologie medicală, interesul şi binele fiinţei umane primează şi prevalează interesului societăţii ori al ştiinţei. Totodată, medicul este dator să îşi apere independenţa profesională, fiind interzisă orice determinare a actului medical ori a deciziei profesionale de raţiuni de ordin administrativ. Cerem, aşadar, ca vaccinarea să rămână un act medical preventiv şi nu să se transforme într-un act administrativ finalizat cu o raportare de sorginte stahanovistă.

Refuzul vaccinării, acolo unde se manifestă, nu este motivat de atitudinea retrogradă a românilor, aşa cum acuză diverse voci din rândul aşa-zişilor "formatori de opinie", ci de neîncrederea generalizată a populaţiei în autorităţi, la finalul unui an în care măsurile luate contra pandemiei nu au fost doar ineficiente, dar au provocat grave disfuncţii în sistemul sanitar, soldate adesea cu neglijarea bolnavilor cronici. Există probleme de infrastructură medicală nerezolvate de decenii şi care nu pot fi acoperite cu triumfalismul aducerii în ţară a unei tranşe de vaccin, fie acesta şi unul care se bucură de atenţie la nivel global.

Totodată, Partidul AUR susţine relansarea producţiei autohtone de vaccinuri, printr-un plan de investiţii dedicat Institutului Cantacuzino, dar şi cercetătorilor de la entităţi private româneşti", arată o postare publicată pe pagina de Facebook a partidului.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Foarte bine, chiar e indicat ca sosoaca si gasca ei sa nu se vaccineze! Noi oamenii normali la cap o sa ne vaccinam ca sa scapam odata de pericolul acestui virus! In rest, fiecare pasare moare pe limba ei...

  1. Chiar va rugam sa va vaccinati. De vreo 10 ori pentru ca doar o 'dubla' nu ajuta la nimic. Va rugam sa platiti vaccinurile pentru ca nu mai vrem asistati.

   Foarte bine zis. Subscriu.

   Vaccineaza-te,frate, decate ori vrei,lasa-i pe altii da decida.Daca tu na ai organulumancu care indivizii gandesc,si repeti ca papagalul lozincile primite prin FES..te rugan:nu ne mai deranja.MANIPULATULE

  Toti aceia care doresc sa isi injecteze de bunavoie „otrava si moartea din seringa”, trebuie sa inteleaga foarte clar, ca au o singura viata, si nu 3, 5 sau 7 ca in jocurile de pe computer! Asa, am fi facut multi acest vaccin ce mutileaza genomul uman, macar din pura curiozitate, pt ca atunci cand viata ne-ar fi fost total si iremediabil afectata, am fi mers pe varianta „stop game” si alegerea unei noi vieti! Doar ca, toti traim in mod real si nu in jocuri pe calculator, deci nu ne putem permite sa experimentam aceasta „extravagantza mortala” pe propria noastra piele, decat doar daca vrem sa jucam in filmul „The Return of the Living Dead”!!

  Un mesaj cerebral, coerent, onest al AUR.

  In acest fel acest partid poate crește în baza valvelor celor de la putere. 

  da un vaccin contra hotiei, si proastei guvernari , pe cand?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro