Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Autorităţile americane investighează "Fiat Chrysler"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Autorităţile americane investighează "Fiat Chrysler"

Compania este suspectată că şi-a umflat vânzările 

Constructorul auto italo-american "Fiat Chrysler Automobiles" NV este investigat de autorităţile americane pentru o posibilă falsificare a rapoartelor referitoare la numărul de automobile vândute, informează Bloomberg.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, aceasta cooperează în cadrul investigaţiilor lansate de Departamentul american al Justiţiei şi autoritatea pieţei de capital (Securities and Exchange Commission - SEC) pe marginea vânzărilor sale de vehicule în SUA.

Investigaţia federală urmează unor procese civile privind vânzările companiei.

"În declaraţiile sale financiare anuale şi trimestriale, Fiat Chrysler Automobiles a înregistrat veniturile pe baza livrărilor către dealeri şi clienţi, nu pe baza numărului de vehicule vândute către clienţii finali", arată comunicatul companiei.

Oficialii Departamentului Justiţiei şi ai SEC au refuzat să facă vreun comentariu cu privire la caz.

Anterior, Bloomberg News a informat, citând surse anonime, că procurorii americani au iniţiat o anchetă asupra unei posibile fraude la "Fiat Chrysler". Această anchetă ar putea da o lovitură serioasă constructorului auto, care a anunţat vânzări record, după ce "Fiat" a preluat în totalitate "Chrysler", în 2014.

În luna decembrie 2015, "Fiat Chrysler" a raportat cele mai mari vânzări din istoria de 90 de ani, pe piaţa din SUA, cu 217.527 de vehicule vândute şi, totodată, a informat că vânzările sale au crescut timp de 69 de luni consecutive.

Drept urmare, în ianuarie 2016, mai mulţi dealeri din Illinois şi Florida au lansat o acţiune în justiţie, în care contestă cifrele vânzărilor companiei, susţinând că producătorul auto a "umflat" artificial vânzările prin plata unor dealeri care să raporteze că au livrat mai multe vehicule decât în realitate.

La data de 11 iulie, FBI a vizitat locuinţele a nouă persoane care au condus centre de afaceri "Fiat Chrysler" în SUA şi manageri care au interacţionat în mod direct cu dealeri, conform avocaţilor Steve Berman şi Tom Loeser, de la Hagens Berman Sobol Shapiro LLP, care reprezintă dealeri. Aceştia spun: "Persoanele în cauză au avut conversaţii cu privire la vânzările umflate".

Acţiunile "Fiat Chrysler" au scăzut cu 29% anul acesta, dând companiei o valoare de piaţă de 7,84 miliarde de euro (8,67 miliarde de dolari).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie