Autorităţile italiene se tem că românii evită testele şi carantina coborând mai devreme din autocar

A.P.
Internaţional / 03 august 2020

Autorităţile italiene se tem că românii evită testele şi carantina coborând mai devreme din autocar

Ca şi cum debarcările constante de imigranţi nu ar fi suficiente, unii dintre aceştia fiind purtători de coronavirus, acum, situaţia pare înspăimântătoare şi din partea ţărilor din Europa de Est, scrie Il Giornale, citată de Rador şi G4media.

Vineri 31 iulie, au fost înregistrate zero decese şi 18 cazuri pozitive în regiunea Lazio. Lucrul îngrijorător este că 5 din acestea sunt importate. Mai exact din Bangladesh, Albania, Moldova, Pakistan şi Polonia. Pe lângă 4 din alte regiuni. Trei cazuri au fost recunoscute înainte de spitalizare.

Situaţia din Lazio este departe de a fi certă, deoarece regiunea trebuie să se confrunte cu 33 de ţări din care au sosit persoane pozitive la SARS-COV-2. Şi nici faptul că, până acum, regiunea a evitat ca autobuzele şi trenurile să circule la capacitate completă, aşa cum a decis în schimb Lombardia, nu pare să ajute mult.

Consilierul regional Alessio D'Amato, a explicat, de fapt, că înainte de a da undă verde mijloacelor de transport pentru a circula cu capacitate maximă, regiunea preferă să aibă o valoare Rt constantă la nivel săptămânal.

Pe lângă migranţi, preocupă mult sosirile fantomă din alte ţări din Europa de Est. Este ciudat că, de câteva zile sosesc puţine autobuze din Moldova şi România, acestea fiind practic goale. Sau, eventual, cu un singur pasager. În contextul în care la staţia de autobuz Tiburtina "este activ punctul de control Forlanini pentru persoanle care se întorc din România cu orice mijloace de transport, în timp ce continuă operaţiunile de sosire la terminalul Tiburtina". Mulţi au anulat, poate de teama de a completa formularul şi de a putea fi urmăriţi.

Pierluigi Bartoletti, director medical al USCAR, a relatat cotidianului Messaggero că "testul serologic este voluntar".Potrivit medicului, cazurile de import ar fi mai uşor de urmărit. În scurt timp vor fi livrate testele rapide care dau rezultatele în 15-20 de minute. Testul serologic nu permite evitarea carantinei, în schimb cel PCR, da.

Cel mai ciudat lucru este că vineri, la staţia Tiburtina ar fi trebuit să sosească mulţi pasageri din România. În schimb nimic, a venit doar un autocar de la Bucureşti. În care se afla un singur pasager. Şi nici cu sosirile din Transilvania nu a mers mai bine: din cele 4 autocare programate, niciunul nu a ajuns la destinaţie. Toate călătoriile au fost anulate, scrie sursa.

Trebuie menţionat că, în urma cazurilor de contagiune între îngrijitorii şi lucrătorii casnici care s-au întors în Italia, personalul sistemului regional de sănătate s-a alertat încă de joia trecută, făcând teste serologice tuturor celor care au ajuns la Roma din ţările din Europa de Est. În acest moment, există suspiciunea că, companiile de transport de pasageri au ajuns la un acord cu clienţii lor şi au schimbat ruta pentru a evita controalele.

Enrico Di Rosa, directorul Serviciului de Igienă şi Sănătate Publică (SISP) al ASL Roma 1, a explicat: "este posibil să coboare înainte, la Orte. Un lucru este sigur: unele autobuze au fost anulate. Alaltăieri, o cursă a fost anulată oficial cu doar o jumătate de oră înainte de sosire. În alt caz, din autocar au coborât doar doi pasageri, după care acesta şi-a continuat drumul.

Este posibil ca unele persoane să coboare mai devreme sau mai târziu, pentru a evita testele, ajungând la Roma cu alte mijloace? Există o zicală care spune că e păcat să gândeşti urât, însă de multe ori ghiceşti despre ce e vorba. Şi îmi pare rău, pentru că în ultimele zile am avut o colaborare deosebită cu ambasada şi cu comunitatea României din Italia".

Într-adevăr, se pare că mulţi se tem că ar trebui să rămână în carantină. Mai ales pentru că pasagerii din România şi Bulgaria care ajung la staţia Tiburtina sunt înregistraţi şi primesc o foaie cu o solicitare de izolare timp de 14 zile, pentru a se evita posibila răspândire a coronavirusului. Ceea ce înseamnă că nu pot începe să lucreze mai devreme de două săptămâni. Iată de ce unii dintre ei preferă să coboare înainte şi să ajungă în capitală în alt mod".

Ziarul BURSA

27 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 27 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

27 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5279
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5210
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.4625

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro