AVAS respinge cedarea creanţelor la Rafo Oneşti către Balkan Petroleum

Ziarul BURSA #Companii / 5 august 2004

"Am primit de la Rafo şi Corom două solicitări - una pentru cesionarea creanţei către Balkan Petroleum şi cealaltă privind fuziunea celor două societăţi. Nici una dintre ele nu a primit acordul nostru", a declarat, ieri, preşedintele AVAS, Mircea Ursache.

În urmă cu trei ani, 60% din acţiunile Rafinăriei din Oneşti au fost cumpărate, pentru 7,48 milioane de dolari, de Imperial Oil, aparţinînd lui Corneliu Iacobov, şi Canyon Servicos din Portugalia. Ulterior, participarea consorţiului a atins 94,5%, prin achiziţia unor acţiuni rezultate în urma conversiei datoriilor către creditorii bugetari. Balkan Petroleum Ltd din Marea Britanie a devenit în octombrie 2003, acţionar principal la Rafo, în urma preluării de la Canyon Servicos a unui pachet de 48,91% din acţiunile rafinăriei.

Preşedintele AVAS, Mircea Ursache susţine că Balkan Petroleum nu este, în acest moment, acţionarul majoritar al Rafo, menţionînd că suma negociată la data privatizării a fost achitată conform angajamentelor asumate. Mircea Ursache a precizat: "Sînt restanţe la capitolul investiţii, volumul investiţional fiind foarte mare. Mai sînt de realizat investiţii de 84 milioane de dolari".

Consorţiul s-a angajat, prin contractul de privatizare, să realizeze investiţii de 63,3 milioane dolari într-o perioadă de cinci ani şi de circa 17 milioane dolari într-un interval de opt ani de la achiziţionarea rafinăriei.

Acţionarii societăţilor Rafo şi Carom au anunţat că sînt de acord cu fuziunea celor două societăţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro