Abonament gratuit

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul lui Matteo Politi

P.E.
Politică /

Victor Ciorbea (Sursa foto: Twitter)

Victor Ciorbea (Sursa foto: Twitter)

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul italianului Matteo Politi, acuzat că a făcut operaţii în mai multe clinici private din România deşi nu avea acest drept, sesizarea vizând posibila încălcare a dreptului la ocrotirea sănătăţii.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul unui cetăţean italian, care a exercitat profesia de medic în România, fără studii de specialitate. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi a art. 52 din Constituţie, privind dreptul la ocrotirea sănătăţii, respectiv dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică", se arată într-un comunicat de presă transmis astăzi de instituţie, informează News.ro.

În vederea clarificării aspectelor semnalate de către mass-media, se vor face demersuri la Ministerul Sănătăţii şi la Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, arată Avocatul Poporului.

Falsul chirurg Matteo Politi, care a operat în mai multe clinici private din România, a fost reţinut ieri seară, iar astăzi a fost dus la Parchet, unde se va decide dacă va fi cerută arestarea lui, fiind suspectat de înşelăciune. Avocatul său a susţinut că diploma sa de absolvent al Universităţii de Medicină din Priştina este atestată de Ministerul Educaţiei.

"La acest moment, licenţa de absolvent de la Universitatea din Priştina este atestată de Ministerul Educaţiei", a declarat avocatul său.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. HOPA, MITICĂ DE ARDEAL ! TE-AI TREZIT ? DE CE NU TE OCUPI DE CAZURILE SERIOASE DIN ROMÂNIA, POLITRUCULE ? Este treaba instanțelor judecătorești. Poate că italianul a operat mai bine decât unii români-medici supraautorizați ! SAU POLITRUCII PARTINICI DIN COLEGIUL MEDICILOR ... Îți place la București !

  S-a trezit ca proasta-n targ- A VENIT CUMVA PENSIA AIA NESIMTITA ?

  1. S-a sculat din somn nesimtiul!!

   A fost sculat, dar se culca inapoi nesimtitul!! 

   Nu va puneti mari sperante in acest nesimtit!! 

   Locul lui este tot la zidul dela Tagoviste, alaturi de Dragnea si slugile lui!! 

   Momentul vine!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie