Abonament gratuit

Banca Chinei a cumpărat o deţinere la "Mediobanca"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Fondurile afiliate băncii centrale a Chinei au cumpărat un pachet minoritar de 2,001% din acţiunile băncii italiene de investiţii "Mediobanca", anunţă autoritatea pieţei de capital din Milano, Consob.

Achiziţia subliniază disponibilitatea Chinei de a paria pe termen lung pe periferia zonei euro. În ultimele luni, presa internaţională a constatat că Banca Populară a Chinei are participaţii la cele mai mari companii listate din Italia: "Generali", "Eni", "Enel", "Prysmian", "Telecom Italia" şi "Fiat Chrysler Automobiles". La fiecare dintre aceste societăţi, deţinerea Băncii Chinei este de aproximativ 2%.

Totodată, gigantul chinez de utilităţi "State Grid Corporation of China" a cumpărat 35% din CDP Reti - compania-mamă a reţelelor de distribuţie a energiei electrice şi gazelor "Terna", respectiv SNAM. În plus, "Shanghai Electric" a cumpărat o cotă de 35% din "Ansaldo Energia".

În ultimii ani, Italia a fost un punct central de interes pentru China, în Europa, în privinţa investiţiilor, cheltuind aproximativ 5 miliarde de euro în această ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS