Bani pentru companiile afectate de războiul din Ucraina

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii / 9 aprilie

Bani pentru companiile afectate de războiul din Ucraina

English Version

Companiile din ţara noastră vor putea apela la finanţare prin intermediul unei scheme de ajutor de stat de 2,5 miliarde euro (12.5 miliarde lei), schemă aprobată de Comisia Europeană, potrivit unui comunicat de presă emis, ieri, de Executivul comunitar. Companiile care vor fi sprijinite financiar sunte cele care au avut de suferit în urma războiului din Ucraina, iar schema de ajutor a fost reintrodusă în temeiul Cadrului temporar de criză şi de tranziţie pentru ajutoarele de stat adoptat de Comisia Europeană la 9 martie 2023 şi modificat în 20 noiembrie 2023.

În temeiul schemei reintroduse, ajutorul va fi sub formă de garanţii şi de granturi directe. Schema reintrodusă urmăreşte să asigure faptul că întreprinderile afectate de perturbările economice provocate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei au în continuare la dispoziţie o lichiditate suficientă.

Comisia a constatat că schema României, astfel cum este reintrodusă, îndeplineşte în continuare condiţiile stabilite în Cadrul temporar de criză şi de tranziţie. În special, ajutorul nu va depăşi 280.000 euro per întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul agricol, 335.000 euro per întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele pescuitului şi acvaculturii şi 2,25 milioane euro per întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în toate celelalte sectoare. De asemenea, ajutorul va fi acordat până cel mai târziu la 30 iunie 2024.

Comisia a concluzionat că schema reintrodusă de autorităţile de la Bucureşti este în continuare necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar de criză şi de tranziţie. Pe baza acestor considerente, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pe cand si

    "Bani pentru populatia afectata de războiul din Ucraina" 

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb