Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Barack Obama salută o "schimbare de mentalitate" la manifestanţii americani

S.B.
Internaţional /

Barack Obama salută o "schimbare de mentalitate" la manifestanţii americani

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, a salutat ieri "schimbarea de mentalitate" operată la americanii manifestând împotriva rasismului şi violenţelor poliţiei, care, în opinia sa, ar putea conduce la reforme la nivel naţional, potrivit hotnews.

Predecesorul lui Donald Trump a îndemnat, de asemenea, autorităţile la nivel de stat şi local să îşi revadă politica privind folosirea forţei, în primul său comentariu video după moartea lui George Floyd în mâinile poliţiei din Minneapolis la 25 mai. "Este foarte important pentru noi să profităm de acest moment care a fost creat, ca societate, ca ţară, şi să utilizăm asta pentru a avea un impact în cele din urmă", a afirmat Barack Obama în cursul unei videoconferinţe cu militanţi, referindu-se la persoanele care au ieşit în stradă pentru a denunţa brutalităţile poliţiei, rasismul şi inegalităţile sociale.

"Există o schimbare de mentalitate în curs, o conştientizare mai mare a faptului că putem face mai bine", a adăugat el.

Barack Obama a subliniat că manifestaţiile actuale zugrăvesc "un tablou al Americii mult mai reprezentativ" decât mişcările pentru drepturi civile din anii 1960.

În special tinerii au răspuns prezent şi motivaţia lor ar putea inspira o schimbare mai profundă, a adăugat el.

"Vreau să ştiţi că voi contaţi. Vreau să ştiţi că vieţile voastre contează, visele voastre contează", a mai spus Barack Obama, în atenţia tinerilor afro-americani din ţară care, în opinia sa, au fost de prea multe ori martori sau victime ale violenţelor.

Potrivit sursei citate, fostul preşedinte american li s-a adresat şi aleşilor locali. "Îndemn fiecare primar din această ţară să îşi revadă politicile în domeniul folosirii forţei cu membrii comunităţii lor şi să se angajeze că vor răspunde pentru reformele promise", a declarat el.

Primul preşedinte de culoare al Statelor Unite a lansat un apel la cooperare între indivizi pentru "a schimba America" şi a ajuta să se conformeze acestor valori.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cate vorbe goale. Cat a fost sef ce a facut? Economic nimic, pro globalizare da, ca membru LGBT da. In final a decazut USA economic profund. De accea urla negrii pe strazi, nu au locuri de munca dar nici nu sunt calificati, fabricile au fost relocate prin China si Asia de sud-est. La noi cum a fost ? S-au inchis fabricile si oamenii au plecat in Europa de vest. Ei unde sa plece? Oricum vor vota cu democratii, aia ii manevreaza.

    1. Daca nu inveti catre sau nu stii vreo meserie,nu ai cum sa fii calificat.Te duci la lopata,speli vase sau ajungi la somoiog.Nici asta nu e o rusine,cineva trebuie sa faca si aceste lucruri,important este sa muncesti pentru a-ti castiga existenta.Rusinos este sa lenevesti si sa astepti pomana,sa furi,sa talharesti,etc.Ce,vrei sa-ti pice ceva din cer?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie