Barna speră ca primarul general şi consilierii USR PLUS să ajungă la un consens privind adoptarea bugetului Capitalei

J.P.
Politică / 28 aprilie 2021

Barna speră ca primarul general şi consilierii USR PLUS să ajungă la un consens privind adoptarea bugetului Capitalei

Vicepremierul Dan Barna, copreşedintele Alianţei USR PLUS, a declarat că speră ca primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi consilierii USR PLUS să ajungă la un consens în ceea ce priveşte adoptarea bugetului Capitalei, menţionând că, dacă va fi necesar, se va implica în procesul de mediere, conform Agerpres.

"Sper să ajungă şi primarul general şi colegii mei la un consens, dacă e necesar, mă voi implica în mediere. Realizarea unui buget trebuie să fie un acord între cei care susţin primarul general în cadrul fiecărui oraş în parte. E un lucru firesc, vor continua dezbaterile, nu am nicio îndoială că vom avea buget", a precizat miercuri Barna, înainte de a intra la şedinţa coaliţiei.

El a adăugat că realizarea unui buget se face prin acordul părţilor interesate, iar ceea ce s-a întâmplat la şedinţa de adoptare a bugetului Capitalei arată că "nicio forţare, dintr-o parte sau alta, nu generează un rezultat".

"Colegii mei au comunicat deja care sunt aspectele asupra cărora continuă discuţiile, repet, realizarea unui buget se face prin acordul părţilor interesate. Ceea ce s-a întâmplat astăzi arată că nicio forţare, dintr-o parte sau alta, nu generează un rezultat. Cu cât ne vom aşeza mai repede la masa dialogului, cu atât totul va fi mai simplu. Nici Bacăul nu are buget, sunt mai multe localităţi în ţară unde încă se constituie majorităţi, se discută pentru realizarea bugetului", a afirmat liderul USR PLUS.

În context, Barna a spus că a avut duminică o discuţie cu Nicuşor Dan, cu privire la bugetul Primăriei Capitalei, adăugând că i-a transmis acestuia că este dispus să medieze, dacă va fi nevoie.

"Eu am avut o discuţie şi duminică cu Nicuşor Dan, am discutat şi cu colegii mei, le-am spus că sunt dispus să mediez dacă vor ajunge în situaţia să necesite o mediere, nu m-a solicitat nimeni între timp, înţeleg că continuă discuţiile, dacă va fi nevoie, mă voi implica în medierea acestui demers", a punctat Barna.

Întrebat de ce a fost nevoie să se ajungă în această situaţie, cu repercursiuni asupra funcţionării coaliţiei, Dan Barna a menţionat că e "un proces" pentru realizarea bugetului Bucureştiului.

"E un proces pentru realizarea bugetului Bucureştiului. La prima strigare, nu s-a găsit consensul, va fi a doua, a treia strigare, se va găsi consensul. Repet, nu e singurul oraş din ţară, sunt mai multe oraşe în care bugetul este în etapa de aprobare, Bucureştiul va avea cu siguranţă un buget în perioada următoare", a susţinut Barna.

Întrebat dacă viceprimarul susţinut de USR PLUS, Horia Tomescu, ar trebui să aibă drept de semnătură pe atribuţiile pe care le-a primit de la primarul general, Barna a răspuns afirmativ.

"Respectarea unor acorduri şi a unor principii negociate este un element important în constituirea unei majorităţi care să susţină bugetul", a spus Barna.

Miercuri, proiectul bugetului Capitalei pentru anul 2021 nu a primit vot favorabil în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

În urma unei şedinţe care a durat mai mult de trei ore, proiectul de buget al Capitalei nu a primit suficiente voturi pentru a fi adoptat, înregistrându-se 17 voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi 14 abţineri.

Opinia Cititorului ( 1 )

 1. ciolosica a demonstrat-o pe vremea tehnocratiei care sunt meretele lui cunostinte  

  la fel si maiestra lui echipa incropita pe genunchi 

  dragilor chiar daca sunteti cat de cat scoliti tot vanturi vi rotesc in cap 

  poate nu ati aflat din modestele carti de management ca ac este stiinta combinata cu leadersheep, adica ceva cu care te nasti sau nu  

  se poate si dobandi , dar mai greu, de cele mai multe ori niciodata!

  asa ca lasati-ne! 

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb