BAROMETRUL INDUSTRIEI DIN ŢARA NOASTRĂ:Industria nu şi-a revenit în iulie după căderea puternică din iunie

M.I.A.
Macroeconomie / 29 august 2019

Industria nu şi-a revenit în iulie după căderea puternică din iunie

În luna iulie, producţia industrială din România nu şi-a revenit după căderea puternică din iunie, iar cauza principală a stagnării este rata insuficientă a comenzilor, potrivit barometrului industrial lunar efectuat de IRSOP şi SNSPA şi publicat joi.

Începând din 2014, în fiecare lună, IRSOP şi SNSPA întreabă un eşantion de manageri dacă în firma lor producţia, comenzile, stocurile, angajările şi alţi parametrii au crescut sau au scăzut faţă de luna precedentă. Un index bazat pe raportul net dintre răspunsuri semnalează expansiune dacă trece de 50 de puncte şi contracţie dacă scade sub 50.

Creşterea producţiei s-a oprit la 52 de puncte, aproape de 50 care înseamnă creştere zero, iar stocurile au rămas la 46 de puncte, potrivit barometrului.

Totodată, comenzile noi sunt aproape de contracţie - 51 faţă de 53 în iunie, iar comenzile pentru export nu şi-au revenit din contracţie - 46 de puncte. Importurile de materii prime s-au oprit la nivelul lunii iunie - 52 de puncte.

În ceea ce priveşte forţa de muncă, indicatorul arată reducerea numărului de salariaţi - 47 de puncte.

În plus, costurile de producţie rămân în zona de expansiune - 62 în iulie, faţă de 63 în iunie, iar preţurile încasate de firme, în uşoară creştere - 55 de puncte, conform sursei citate.

Indicatorul global de încredere a managerilor a căzut la 52 de puncte, faţă de 70 cât avea în ianuarie. Scăderea din ultimele 6 luni a fost lineară şi continuă, dar a crescut probabilitatea ca în lunile următoare încrederea managerilor să cadă în teritoriul negativ (sub 50 de puncte), potrivit barometrului.

Barometrul Industriei este realizat de IRSOP & SNSPA Facultatea de Management pe un eşantion de 283 de firme industriale, reprezentativ la nivelul celor 15.200 de firme industriale cu peste 9 angajaţi din România, care generează aproximativ 95% din totalul cifrei de afaceri din industrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro