Barrier investeşte 7 milioane euro într-o fabrică şi o nouă hală, la Bacău

TATIANA SILVESTRU
Ziarul BURSA #Companii / 15 aprilie 2016

Barrier investeşte 7 milioane euro într-o fabrică şi o nouă hală, la Bacău

Compania Electric Plus, deţinătorul brandului românesc Barrier, lider naţional cu 10% din piaţa de producţie tâmplărie termoizolantă din PVC, a inaugurat, ieri, noi facilităţi pentru fabrica din Bacău: o hală de geam termoizolant şi una de producţie a uşilor secţionale rezidenţiale, industriale şi a rulourilor. Totodată, directorul general şi singurul acţionar al companiei, Adrian Gârmacea a anunţat un nou parteneriat internaţional cu Grupul italian Beninca, producător de automatizări pentru uşi şi porţi.

"Investiţia pe care o inaugurăm încheie un prim ciclu de dezvoltare a afacerii noastre, început în 2012, investiţiile însumând 12 milioane de euro", a afirmat domnul Gârmacea, în cadrul vizitei organizate la sediul fabricii. Valoarea noilor dezvoltări lansate, ieri, totalizează 7 milioane de euro, iar construcţia a fost începută în toamna anului 2014. Capacitatea halei de geam termoizolant este de 1.500 de unităţi pe zi, în timp ce secţia de uşi secţionale şi rulouri produce 2.000 de unităţi pe lună.

Pentru firma Beninca Group parteneriatul cu Electric Plus rerpezintă intrarea pe piaţa românească. Grupul italian are o tradiţie de 40 de ani în implementarea soluţiilor de automatizare, cu 5 mărci şi reprezentanţe în 105 de ţări diferite. Directorul general al grupului Beninca, Luigi Beninca a spus, ieri: "Parteneriatul dintre companiile noastre implică toate departamentele, astfel încât să putem dezvolta instrumente utile pentru promovarea ambelor mărci în România şi pe plan internaţional, cu un schimb continuu de informaţii de piaţă şi de realizare a produselor".

Compania a lansat, ieri, şi franciza Barrier în Germania, care va deveni operaţională peste aproximativ o lună. In prezent, Electric Plus deţine 20 de francize Barrier pe teritoriul ţării noastre. Directorul general, Adrian Gârmacea, a spus că acesta este doar începutul, în planul final fiind 124 de francize doar pe teritoriul României repartizate strategic, pe judeţe. Oficialul a dat exemplul Constanţei, unde deja sunt trei francize. Lipsa infrastructurii adecvate în sud-vestul ţării a scos această regiune din lista priorităţilor de investiţii ale Barrier.

Pentru anii următori reprezentanţii companiei planifică, pe lângă deschiderea de noi francize, lansarea unei noi linii de producţie de tâmplărie PVC placată cu aluminiu.

Anul 2018 este alocat inaugurării unei noi fabrici, care să dubleze capacitatea actualei. Pentru aceasta, Adrian Gârmacea a apreciat un buget de investiţie de peste 10 milioane de euro. Domnia sa a adăugat că atât investiţiile de până acum, cât şi cele viitoare sunt din fonduri proprii, din fonduri europene şi linii de credit. Oficialul a menţionat faptul că, potrivit legislaţiei europe, până în 2020, toate construcţiile ar trebui să fie eficiente energetic, iar produsele Barrier sunt create pentru a îndeplini această normă.

Compania are aproximativ 600 de angajaţi anul acesta, dublu faţă de anul 2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5545
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9726
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6239
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.1415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro