Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

BĂSESCU, DESPRE ACUZAŢIILE DE COLABORARE CU SECURITATEA: "Nu va fi găsit un angajament, pentru că niciodată nu am semnat un angajament"

L.I.
Politică /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Fostul preşedinte, Tarian Băsescu ,declară, ca urmare acuzaţiilor de colaborare cu Securitatea, că nu va fi găsit un angajament de colaborator, pentru că niciodată nu a semnat un astfel de document, scrie News.ro.

Băsescu a precizat la România TV că nu a fost încă citat şi a reluat afirmaţiile conform cărora va merge în instanţă când va fi chemat. El a explicat din nou că are cinci adeverinţe de necolaborare cu Securitatea, emise cu ocazia altor candidaturi ale sale şi că în 2002 a fost invitat la CNSAS să ofere nişte lămuriri, dar că de această dată nu a fost solicitat.

De asemenea, a precizat că nu ştie ce conţine dosarul CNSAS.

"Garantez că niciodată nu va fi găsit un angajament, pentru că niciodată nu am semnat un angajament", a ţinut să sublinieze fostul preşedinte, potrivit News.ro.

Traian Băsescu a explicat că nu vrea să discute prea mult pe acest subiect pentru a nu prejudicia PMP, partidul al cărui preşedinte onorific este.

CNSAS a făcut vineri precizări legate de procedură, în cazul dosarului privind stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu, la o zi după ce a decis trimiterea dosarului în instanţă şi după ce în presă au apărut informaţii pe această temă. CNSAS menţionează inclusiv că o persoană poate fi considerată colaborator/lucrător al Securităţii numai în urma pronunţării, de către instanţa competentă, a unei hotărâri definitive care să ateste această calitate. Joi seară, Traian Băsescu a calificat decizia CNSAS de a-l verifica din nou ca fiind corectă. El a negat că ar fi avut numele conspirativ "Petrov".

"Colegiul a adoptat nota de constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaboratoral Securităţii pentru următoarea categorie de persoane: art.3 lit.b, art.5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European - 1 persoană", a anunţat joi CNSAS, conform News.ro.

Fostul consilier la Cotroceni şi ministru, Elena Udrea susţine că fostul preşedinte Traian Băsescu "este lucrat" pentru a nu pleca europarlamentar, în opinia sa, CNSAS luând locul DNA ca instrument de scoatere din scena politică a nedoriţilor. "Cine credeti ca e artizanul "descoperirii" calităţii de colaborator a fostului preşedinte?", întreabă Udrea, potrivit agenţiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS