BEC a constatat nereguli în desemnarea preşedinţilor mai multor Birouri Electorale de circumscripţie

S.B.
Politică / 20 aprilie

BEC a constatat nereguli în desemnarea preşedinţilor mai multor Birouri Electorale de circumscripţie

Biroul Electoral Central dispune reluarea operaţiunilor de desemnare a preşedinţilor Birourilor Electorale din mai multe judeţe, după ce a primit contestaţii legate de modul în care magistraţii au fost desemnaţi în respectivele Birouri Electorale, informează news.ro.

În urma deciziilor BEC, urmează să fie reluate procedurile de desemnare.

Biroul Electoral Central a decis, în ultima perioadă, reluarea operaţiunilor de desemnare a preşedinţilor şi/sau locţiitorilor Birourilor Electorale din mai multe judeţe, după ce a primit mai multe contestaţii care vizau modul în care au fost compuse respectivele Birouri electorale de circumscripţie.

Vineri, BEC a decis reluarea operaţiunilor de desemnare a preşedinţilor Birourilor Electorale de circumscripţie judeţeană şi ai Birourilor electorale de circumscripţie comunală, orăşenească şi municipală din judeţul Giurgiu, după ce, în urma unor contestaţii, s-a constatat că în lista magistraţilor fie nu s-a ţinut cont de criteriul apropierii de domiciliu, fie au fost înscrise persoane care nu sunt magistraţi în exerciţiu la Tribunalul Giurgiu sau la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu. S-a constatat că la Giurgiu 31 de magistraţi sunt de la alte instanţe, iar în acest context BEC a decis ca doar dacă numărul judecătorilor şi procurorilor de la Tribunal şi de la Parchetul arondat acestuia nu este suficient să se recurgă la înscrierea în liste a magistraţilor de la alte unităţi.

La Dolj, situaţia este aceeaşi, BEC constatând că 33 de magistraţi nu sunt de la Tribunal sau de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi dispunând reluarea operaţiunii de desemnare.

Cazuri similare se înregistrează în judeţe precum Alba, Argeş, Mureş, Ialomiţa, unde operaţiunile de desemnare a preşedinţilor Birourilor Electorale de circumscripţii vor fi reluate, în urma deciziilor BEC care a decis ca listele cu magistraţi din care se face tragerea la sorţi să includă doar judecători de la Tribunalele judeţene şi procurori de la parchetele de pe lângă Tribunale, recurgându-se la magistraţi din alte unităţi dacă numărul celor de la Tribunale şi de la Parchetele de pe lângă Tribunale nu este suficient.

În 16 aprilie, BEC a dispus reluarea operaţiunilor de desemnare a preşedinţilor Biroului Electoral din judeţul Buzău, tot pentru motive legate de apropierea de domiciliu.

Conform legii, lista magistraţilor care participă la tragerile la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor birourilor electorale de circumscripţie şi a locţiitorilor acestora se face cu magistraţi de la Tribunalele din judeţe sau de la Parchetele de pe lângă Tribunale.

Numai în ipoteza în care un Tribunal dintr-un judeţ şi Parchetul de pe lângă acesta nu dispun de un număr suficient de judecători şi procurori pentru acoperirea necesarului de preşedinţi ai Birourilor Electorale de circumscripţie şi locţiitori ai acestora care urmează a fi desemnaţi în judeţul respectiv, în lista magistraţilor care participă la tragerea la sori pot fi înscrişi magistraţi ai Judecătoriilor aflate în circumscripţia Tribunalelor sau Parchetelor de pe lângă acestea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb