Abonament gratuit

Benjamin Netanyahu a negat toate acuzaţiile aduse în proces

S.B.
Internaţional /

Benjamin Netanyahu a negat toate acuzaţiile aduse în proces

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a prezentat la procesul în care este judecat de corupţie şi neagă toate acuzaţiile, informează BBC, potrivit news.ro.

La sosirea la tribunal, premierul de 70 de ani a respins acuzaţiile, spunând că au ca scop "demiterea lui prin orice cale posibilă".

Procurorul general al Israelului Avichaï Mandelblit l-a inculpat în noiembrie pe Benjamin Netanyahu cu privire la corupţie, fraudă şi abuz de încredere în trei dosare.

Unul dintre aceste dosare - denumit "4000" sau "Bezeq" - numele unui grup israelian de telecomunicaţii - este deosebit de sensibil pentru Netanyahu.

În acest dosar, justiţia îl suspectează pe Netanyahu de faptul că a acordat favoruri guvernamentale care ar putea să-i fi adus milioane de dolari CEO-ului societăţii israeliene Bezeq, în schimbul unei acoperiri media favorabile într-una dintre instituţiile de presă aparţinând grupului - site-ul Walla.

Potrvit sursei citate, Netanyahu - care a rămas la putere duminica trecută, într-un Guvern de uniune naţională cu fostul său rival în alegeri Benny Gantz după cea mai gravă criză politică din istoria ţării - îşi susţine nevinovăţia şi denunţă un complot urzit de justiţie împotriva sa.

În Israel, premierul nu dispune de nicio imunitate judiciară, însă poate rămâne în funcţie sau forma un guvern în pofida unei inculpăripenale, a stauat Curtea Supremă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie