Revista BURSA Construcţiilor

Biden semnează o serie de decrete, inclusiv reîntoarcerea la acordul climatic de la Paris

J.P.
Internaţional / 21 ianuarie

Biden semnează o serie de decrete, inclusiv reîntoarcerea la acordul climatic de la Paris

Preşedintele SUA, Joe Biden, a semnat la doar câteva ore după preluarea mandatului, o serie de decrete, inclusiv unul privind întoarcerea Statelor Unite la acordul climatic de la Paris.

"Vom lupta împotriva schimbărilor climatice aşa cum nu am mai făcut până acum", a spus el de la Biroul Oval.

Preşedintele francez Macron i-a urat lui Biden un "binevenit înapoi" în Acordul climatic de la Paris. "Numai împreună vom putea reuşi să facem faţă provocărilor timpului nostru. Numai împreună vom putea schimba situaţia climatică acţionând pentru planeta noastră", a adăugat Macron.

Noul preşedinte al SUA, Joseph Biden, intenţionează să emită zeci de ordonanţe executive în primele zece zile de mandat, pentru reglementări în domeniul economic, pentru protejarea mediului, în sistemul medical şi în materie de imigraţie, informează publicaţia The Hill.

Potrivit unui plan obţinut de publicaţia The Hill, Joseph Biden va emite 53 de ordonanţe prezidenţiale în primele zece zile ale mandatului, pentru remedierea rapidă a unor politici elaborate de Administraţia Donald Trump şi pentru configurarea propriei abordări politice.

Primele decizii prezidenţiale vor viza redresarea economiei SUA, protejarea mediului înconjurător, domeniul medical şi imigraţia.

Planul lui Biden împotriva schimbărilor climatice

Pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, preşedintele Joe Biden va angaja din nou Statele Unite în acordul climatic de la Paris şi, cu toate probabilităţile, trebuie să blocheze construcţia unei conducte de petrol, cu riscul de a deteriora relaţiile sale cu Canada, potrivit AFP.

Dar după patru ani de preşedinţie a lui Trump, experţii consideră că este de datoria democratului să restabilească credibilitatea Statelor Unite pe scena internaţională, prin asumarea unor obiective concrete cu privire la modul de realizare a neutralităţii carbonului până în 2050.

Pentru aceasta, Joe Biden intenţionează să reunească liderii celor mai poluante naţiuni pentru un summit unde intenţionează să convingă aceste ţări să îşi revizuiască angajamentele în sus.

"Este important ca Statele Unite să demonstreze că este hotărâtă, mai ales acasă", a spus David Waskow, de la World Resources Institute, un institut care pledează pentru ca America să stabilească o reducere de 45 până la 50% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 comparativ cu nivelurile din 2005.

Noua administraţie intenţionează să impună limite stricte de metan noilor infrastructuri de petrol şi gaze, a declarat pentru Vox un purtător de cuvânt al echipei de tranziţie a preşedintelui ales.

Şi în timp ce John Kerry va reprezenta America în cadrul negocierilor internaţionale privind clima, afacerile interne vor fi conduse de Gina McCarthy, consilierul naţional senior pentru mediu.

Există mulţi aşi în mâna democratului pentru a şterge daunele asupra mediului cauzate de predecesorul său.

Joe Biden ar putea restabili în mod deosebit seria de reglementări de mediu anulate de Donald Trump - de la standardele de emisii ale maşinilor la poluarea aerului de industrie, dezvăluind în acelaşi timp noi standarde, cum ar fi protejarea a 30% din terenurile şi apa SUA până în 2030 .

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a felicitat deja pe Biden miercuri, chiar după depunerea jurământului, pentru decizia sa de a reintroduce Statele Unite în acordul climatic de la Paris.

Primul ministru canadian Justin Trudeau, care speră să reuşească să schimbe părerea noului preşedinte american faţă de închiderea conductei Keystone XL, a promis, la rândul său, că va colabora cu noua administraţie Biden "pentru a promova acţiuni pentru climă şi o creştere economică curată".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro