Antibiotice Iaşi

BISTRIŢA-NĂSĂUD:Lista de candidaţi ai USR-PLUS pentru Senat, respinsă de BEJ

J.P.
Politică / 24 octombrie 2020

Lista de candidaţi ai USR-PLUS pentru Senat, respinsă de BEJ

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud a respins lista de candidaţi ai USR-PLUS pentru Senat, deoarece nu asigura reprezentarea ambelor sexe, potrivit prevederilor din Legea 208/2015, toţi cei patru candidaţi propuşi fiind bărbaţi, conform Agerpres.

USR-PLUS a fost ultimul partid care a depus listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare, aproape de expirarea termenului legal, care a fost 22 octombrie, ora 24,00.

BEJ Bistriţa-Năsăud a admis candidaturile USR-PLUS pentru Camera Deputaţilor, dar a respins lista pentru Senat, această din urmă decizie fiind luată cu şase voturi pentru respingere şi cinci pentru admitere.

Decizia privind respingerea listei poate fi contestată în termen de 48 de ore, la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Probleme legate de asigurarea reprezentării ambelor sexe pe lista pentru Senat a avut şi Partidul Verde, care în 21 octombrie a depus o listă cu două propuneri, în ambele cazuri fiind vorba despre bărbaţi.

Deoarece lista a fost respinsă de BEJ, Partidul Verde a venit a doua zi, în 22 octombrie, cu una nouă pe care au inclus şi o femeie.

Această din urmă listă a fost admisă în parte de membrii BEJ Bistriţa-Năsăud, fiind respinsă tocmai candidatura feminină, pe motiv că persoana nu are vârsta minimă legală, de 33 ani, pentru a putea candida pentru o funcţie în Senatul României.

Şi lista Alianţei Renaşterea Naţională, care a propus un singur candidat pentru Camera Deputaţilor, a fost respinsă, în acest caz constatându-se că documentul "nu îndeplineşte condiţiile de valabilitate, întrucât semnăturile susţinătorilor nu sunt electronice".

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, 11 partide şi alianţe şi doi independenţi au depus candidaturi pentru alegerile parlamentare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ia uite bai, tocmai neomarxistii nu respecta echitatea reprezentarii pe sexe! Useristilor, vedeti ca o sa va urecheze tatucul vostru Soros, evident prin interpusi! Pe de alta parte, nu pot sa nu remarc faptul ca, pas cu pas, institutiile statului se aliniaza corectitudinii politice! N-ar fi exclus ca la urmatoarele alegeri, Birourile Electorale sa ceara ca in liste sa se gaseasca si negrii, asiatici, poponari, transsexuali, etc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ICT

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Boromir

Curs valutar BNR

10 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9259
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0492
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4955
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7056
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1391

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro