BLOCAJELE EDUCAŢIEIOre remediale, plata a fost întârziată cu lunile

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 13 ianuarie

Ore remediale, plata a fost întârziată cu lunile

Sistemul de educaţie se confruntă cu unele situaţii greu de acceptat de către cei care sunt direct implicaţi. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că plata orelor remediale pentru luna mai a anului trecut ar putea fi făcută luna viitoare, menţionând însă că rapoartele încă trebuie verificate. Ministrul a vorbit despre birocraţia care blochează mersul normal al lucrurilor: "Există acest proces foarte greoi de verificare, trebuie să facem ceva cu această birocraţie şi cu această alfabetizare funcţională. Am văzut cu ochii mei rapoarte care se finalizau cu 731 de lei care trebuie să fie plătiţi. De unde 731 de lei, când am anunţat un cuantum de 100 de lei pe oră. Un raport nu poate fi de 731 de lei, poate fi de 700, de 800, de 1.000... Şi totuşi am văzut rapoarte semnate de 731 de lei. Evident aberant". Ministrul a explicat că aceste rapoarte ajung la o unitate din cadrul Ministerului Educaţiei, unde se primesc "informaţii contradictorii": "Rapoarte pentru aceeaşi persoană cu 731, cu 1.200 şi trebuie să verifice, iar acest proces de verificare este greoi şi, din păcate, pe măsură ce timpul trece şi obţinerea rezultatelor reale este din ce în ce mai greoaie". Cîmpeanu a menţionat că termenul dat de el pentru plata orelor remediale pentru luna mai a fost depăşit de mult: "Noul termen ar trebui să fie luna viitoare".

Tor la capitolul blocaje intră şi situaţia licitaţiei pentru testele de salivă. Sorin Cîmpeanu afirmă că, dacă nu se clarifică situaţia licitaţiei pentru primul lot de teste din salivă pentru şcoli, s-ar putea trece la achiziţia celor din lotul al doilea: "Eu cred că testarea este necesară în şcoli şi teste vor fi. Dacă nu se clarifică cu lotul I, cu contestaţiile care dintr-una s-au transformat în trei, sigur se va rezolva cu achiziţia pentru lotul 2 şi vor fi teste în şcoli. Din fericire, înţeleg că, blocată fiind licitaţia pentru lotul I, ne îndreptăm către termenele disponibile pentru licitaţia din lotul II. (...) E important să fie aceste teste". Pe de altă parte ministrul a pledat pentru menţinerea deschisă a şcolilor: "Siguranţă totală nu există, dar apreciez, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi INSP, care au spus că nu există motive pentru închiderea şcolilor şi, între diversele opinii ale unor epidemiologi, mai mult sau mai puţin recunoscuţi, şi opinia Ministerului Sănătăţii şi a INSP, ca minstru al Educaţiei am datoria şi doresc să merg pe opinia Ministerului Sănătăţii şi INSP, care au spus că nu este necesară în momentul de faţă închiderea şcolilor, că dacă se va ajunge la obligativitatea trecerii în online atunci acest lucru va trebui să se facă în funcţie de mai mulţi parametri, printre care şi presiunea care se pune pe spitale şi pe secţiile de ATI". Sorin Cîmpeanu a invocat exemplul Franţei, dar şi faptul că sunt 456.000 de elevi vaccinaţi, aproape 40%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu ieste banii la buget pentru romania ieducata. Ei ieste numai pentru romania neieducata. Proiectul lui iohanis ieste ca iel, adica esuat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro