Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

"BNP Paribas" a revenit pe profit

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"BNP Paribas" SA, cea mai mare bancă din Franţa, a revenit pe profit în trimestrul al doilea din anul curent, după ce, în 2014, fusese afectată de pierderi generate de o amendă de mai multe miliarde de dolari pentru încălcarea sancţiunilor impuse de SUA unor ţări (Sudan, Iran, Cuba).

Câştigul net al BNP a însumat 2,56 miliarde de euro în cele trei luni încheiate în 30 iunie, comparativ cu o pierdere de 4,22 miliarde euro în anul anterior. Analiştii estimau numai 1,81 miliarde de euro.

Vânzările băncii au sporit cu 16% în perioada de raportare, la 11,08 miliarde euro, datorită deprecierii euro şi rezultatelor diviziei de investment banking. În ultimele trei luni, euro a pierdut 2,4% faţă de dolar, iar de la începutul anului - 9,5%.

Pe segmentul de corporate & investment banking, vânzările BNP au crescut cu 16%, la 3,05 miliarde euro, iar operaţiunile de retail din Franţa, Italia, Belgia şi Luxemburg au consemnat vânzări totale de 4,02 miliarde euro, cu 3% mai mari decât în anul anterior. Divizia de servicii financiare internaţionale a consemnat o creştere cu 21% a veniturilor în perioada de raportare, la 3,88 miliarde dolari.

"BNP Paribas" este prima bancă majoră din Franţa care şi-a publicat rezultatele financiare pe trimestrul al doilea. "Credit Agricole" SA îşi va anunţa rezultatele la data de 4 august, iar "Société Générale" SA, în 5 august.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie