Abonament gratuit

BOGDAN AURESCU:"Oficialii ungari care vin în România să nu mai facă declaraţii contrare parteneriatului strategic"

S.B.
Politică /

"Oficialii ungari care vin în România să nu mai facă declaraţii contrare parteneriatului strategic"

Miniştrii Afacerilor Externe român şi ungar, Bogdan Aurescu şi Szijjarto Peter, au susţinut, azi, o conferinţă de presă comună la Bucureşti. Oficialul maghiar se află într-o vizită în România (Bucureşti, Cluj Napoca şi Alba Iulia), în contextul tensionării relaţiilor bilaterale, potrivit g4media.

Bogdan Aurescu a afirmat că România este interesată să iasă din logica confruntării şi să creeze o relaţie modernă, de încredere şi respect reciproc. Ministrul român a făcut apel la reţinere şi la discernământ.

"Un prim semnal concret al dorinţei părţii ungare de a realiza un dialog constructiv în ţara noastră este ca în perioada imediat următoare, oficialii din Ungaria prezenţi pe teritoriul României să nu mai facă declaraţii publice contrare parteneriatului nostru strategic, manifestând respect faţă de ordinea constituţională. Orice declaraţii în această perioadă vor duce la deteriorarea relaţiei bileterale şi nu ne dorim acest lucru", a declarat ministrul Aurescu.

În ceea ce priveşte programul economic desfăşurat de Ungaria în Transilvania, Bogdan Aurescu a precizat că nu există un acord al României pentru derularea acestuia şi că va fi negociat un acord în perioada următoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie