Abonament gratuit

BOGDAN AURESCU:"Protejarea drepturilor românilor de pretutindeni este un obiectiv prioritar"

S.B.
Politică /

"Protejarea drepturilor românilor de pretutindeni este un obiectiv prioritar"

Ministrul Bogdan Aurescu a declarat că în activitatea de politică externă, atât în relaţiile bilaterale, cât şi pe plan multilateral, protejarea şi respectarea drepturilor, intereselor, a demnităţii şi a viitorului românilor de pretutindeni reprezintă un obiectiv prioritar al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), potrivit Agerpres.

"În contextul special din acest an, impus de pandemia de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe s-a concentrat în mod deosebit pe asigurarea drepturilor şi sprijinirea românilor din străinătate, atât cei care sunt rezidenţi în alte state, cât şi cei care au fost surprinşi acolo temporar din raţiuni personale, medicale, pentru studii sau la muncă în afara ţării", a afirmat ministrul Afacerilor Externe, în mesajul său cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni.

Bogdan Aurescu a spus că misiunea cea mai importantă, dincolo de continuitatea serviciilor, a fost oferirea de asistenţă consulară şi facilitarea repatrierii pentru cei în situaţii deosebite, respectiv informarea constantă a acestora asupra măsurilor adoptate de celelalte state, inclusiv din perspectiva riscurilor şi a dificultăţilor pe care deplasările în străinătate le implică.

"A fost dificil şi am învăţat cu toţii din aceasta criză. Este motivul pentru care pot să spun că MAE este astăzi cu mai multe lecţii învăţate pe acest palier atât de important pentru români şi comunităţile româneşti de pretutindeni. Am acţionat atât instituţional, împreună cu alte ministere, cât şi în strânsă cooperare cu celelalte state membre ale Uniunii Europene şi cu aliaţii noştri din NATO, în spiritul responsabilităţii şi al solidarităţii, pentru a găsi soluţii la provocările nemaiîntâlnite generate de pandemia de COVID-19", a declarat Bogdan Aurescu.

Potrivit sursei citate, el a afirmat că, în această perioadă, când distanţele s-au dovedit mult mai greu de parcurs, legăturile cu românii de pretutindeni s-au dovedit mai strânse.

"În acest spirit, dorim să consolidăm relaţia cu comunităţile de români pe baza experienţelor care au întărit încrederea noastră reciprocă. Subliniez, o dată în plus, importanţa menţinerii şi dezvoltării legăturilor cu românii din afara graniţelor, care contribuie constant, fiecare în parte, dar mai ales împreună, la promovarea României şi a limbii române, precum şi a valorilor noastre culturale. La mulţi ani tuturor românilor de pretutindeni!", a declarat Bogdan Aurescu.

El a transmis gânduri de sănătate, prosperitate şi încredere românilor aflaţi în afara graniţelor ţării.

"Cu ocazia celebrării Zilei Românilor de Pretutindeni, mă bucur să am ocazia de a transmite gânduri de sănătate, prosperitate şi încredere tuturor românilor aflaţi în afara graniţelor ţării. În momentele de bucurie, ca şi în împrejurările dificile cum sunt cele pe care le-am trăit în ultimele luni, gândurile şi acţiunile mele şi ale personalului din Ministerul Afacerilor Externe se îndreaptă către românii din afara graniţelor. În acest an, priorităţile au impus soluţii imediate pentru situaţii limită sau delicate şi au făcut mai dificile activităţi pe care le consideram normale în condiţii obişnuite. Ziua Românilor de Pretutindeni reprezintă o sărbătoare şi este cu atât mai important să o celebrăm când legăturile de suflet rămân puntea cu cei dragi şi o reconfirmare a valorilor şi identităţii care ne leagă oriunde ne-am găsi", a adăugat ministrul Afacerilor Externe

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Cheful ghiorţănesc din biroul premierului, încălcarea legii, trabucul = obiective prioritare.

  Da, da! Tot asa cum ai protejat drepturile romanilor din Ucraina si a vlahilor din Serbia, bai mister Goldberg, Goldstein sau cum te-o chema! Eu cred ca prioritatea ta nr 1 este sa ramai in functie cat mai mult timp si sa tragi din trabucuri scumpe la chefurile lui Sica!

  Masoneria salvează România sau ce?

  Căutați pe Google:  

  Loja masonică „B’nai B’rith” și lovitura de stat din decembrie 1989 (I) 

  Hai sictir tuturor idiotilor moftangii , Aurescu poa' sa traga oricate trabucuri doreste oriunde si oricand, a contribuit decisiv la readucerea perimetrului insulei Serpilor la Romania in procesul de acu' vreo 10 ani contra Ucrainei, singura palma de pamant romanesc readusa in perimetrul natural !

  RESPECT BOGDAN AURESCU !!! 

  1. Sa sugi ciorapii moftangiilor.

   Linge-l taticule pe toate partile, poate asa il mai speli pe Goldstein de toate pacatele, mizeriile si tradarile sale!

  Ca la culegători de sparanghèl, nu??

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie