BOGDAN AURESCU:"România a fost şi va rămâne un membru activ implicat în buna funcţionare a ONU"

S.B.
Internaţional / 14 decembrie 2020

"România a fost şi va rămâne un membru activ implicat în buna funcţionare a ONU"

România a fost şi va rămâne un membru activ implicat în buna funcţionare a Organizaţiei Naţiunilor Unite, demonstrând un angajament autentic şi durabil pe toate palierele: menţinerea păcii şi securităţii internaţionale, dezvoltarea durabilă şi promovarea drepturilor omului, a democraţiei şi statului de drept, afirmă ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la celebrarea a 75 de ani de existenţă a organizaţiei şi a 65 de ani de apartenenţă a României la ONU, informează Agerpres.

"Ataşamentul profund şi consecvent al României pentru multilateralism şi dreptul internaţional, protejarea drepturilor universale ale omului şi promovarea reglementării diferendelor de orice fel prin mijloace paşnice rămân constante fundamentale ale cadrului de acţiune internaţională a ţării noastre - alături de cei trei piloni centrali ai politicii externe a României, creşterea rolului şi profilului României în cadrul Uniunii Europene, şi respectiv a NATO, întărirea şi extinderea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite", subliniază şeful diplomaţiei române.

El adaugă că pandemia de COVID-19 a dovedit importanţa cooperării multilaterale pentru abordarea provocărilor globale. În acest context, Aurescu subliniază că avem nevoie de o Organizaţie "eficientă, capabilă să răspundă adecvat atât provocărilor pre-existente la adresa păcii, securităţii şi drepturilor omului, cât şi provocărilor emergente şi tendinţelor care se conturează în contextul actualei crize pandemice".

În acest context, ministrul român adaugă că România rămâne un susţinător al reformei ONU, în acord cu abordările propuse de Secretarul General al ONU şi cu obiectivele Declaraţiei politice adoptate în contextul celebrării a 75 de ani de la crearea Organizaţiei.

"România va continua să fie un susţinător activ al diplomaţiei multilaterale eficiente şi se va implica, prin parteneriate multilaterale, pentru identificarea răspunsurilor la provocările globale actuale, ce vizează inclusiv domenii din sfera tehnologiei, a digitalizării şi a inteligenţei artificiale. Tehnologia digitală a informaţiilor şi comunicaţiilor este esenţială pentru a realiza Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă şi cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă", adaugă Bogdan Aurescu, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Trebuie intrebat poporul, prin referendum, daca e de acord cu Agenda 2030 si cu celelalte chestii legate de progresism si neomarxism.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

22 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1431
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7465
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.9350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro