Bosch inaugurează a doua clădire de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj

R.S.
Companii / 23 aprilie

Bosch inaugurează a doua clădire de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj

Bosch a inaugurat cea de-a doua clădire de birouri construită în cadrul Centrului de Inginerie din Cluj, în urma unei investiţii de aproximativ 21 de milioane de euro, pe o perioadă de trei ani. Investiţia totală, începută în 2017, în cele două clădiri ale centrului din Cluj se ridică la peste 50 de milioane de euro, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, deschiderea oficială a avut loc în data de 23 aprilie, în prezenţa managementului local al companiei şi a reprezentanţilor autorităţilor şi partenerilor locali. Noua clădire, a cărei construcţie a început în martie 2021, are o suprafaţă construită de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, împărţiţi pe zece etaje şi este conectată de sediul existent prin două pasarele. "În 2024, aniversăm, de asemenea, 30 de ani de prezenţă Bosch în România şi ne bucurăm să marcăm acest moment şi prin finalizarea unei investiţii de o asemenea amploare, atât ca sumă alocată, cât şi prin prisma utilităţii sale pentru Bosch şi pentru industria din România, dar şi prin modul exemplar de colaborare cu autorităţile locale. De 30 de ani, Bosch este un partener de încredere pentru societatea românească, iar această investiţie de la Cluj subliniază angajamentul pe termen lung pe care Grupul Bosch îl are faţă de România", a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. şi reprezentantul Grupului Bosch în România.

"Această nouă clădire modernă, pe care o inaugurăm astăzi şi de care eu personal sunt foarte mândru, completează beneficiile pe care le oferim colegilor noştri. Aceste facilităţi moderne şi condiţii de muncă care inspiră îi ajută să inoveze, să colaboreze şi, astfel, să dezvolte, chiar aici, în România, soluţii de ultimă generaţie ce au impact asupra viitorulului industriei mobilităţii la nivel global," a declarat Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. "Prin consolidarea poziţiei Centrului de Inginerie din Cluj, experţii noştri locali au o contribuţie din ce în ce mai mare la procesul de transformare a companiei la nivel global. Fie că este vorba despre sisteme avansate pentru asistenţa şoferului, sisteme de direcţie asistate electric, sisteme de propulsie tradiţionale şi electrice, sau diferite servicii pentru industria auto - la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj avem experienţă vastă în dezvoltarea unor soluţii software şi hardware inovatoare. Proiectele tehnice complexe şi contribuţia directă la dezvoltarea produselor Bosch inovatoare, oportunităţile de dezvoltare profesională şi personală, condiţiile de muncă flexibile, birourile şi laboratoarele moderne deja existente în Cluj-Napoca, Jucu, Bucureşti şi Sibiu, fac din Centrul de Inginerie Bosch unul dintre cei mai doriţi angajatori în rândul inginerilor şi specialiştilor IT în România", a continuat Matter, se arată în comunicat.

Bosch pune accent pe condiţii de muncă flexibile şi pe spaţii care inspiră.

Pe lângă birourile şi sălile de şedinţe moderne, având un design atractiv, noua clădire oferă diferite facilităţi, precum zone pentru testarea maşinilor, spaţiu dedicat proiectelor de inovaţie, sală de conferinţă şi zone de relaxare. De la parter până la ultimul etaj, design-ul clădirii combină elementele creative cu lumea dinamică a tehnologiei. Fiecare etaj are o temă creativă adaptată la specificul activităţilor tehnice, clădirea oferind, astfel, spaţiul cel mai potrivit pentru a facilita procesele complexe specifice inovaţiei şi ingineriei avansate, integrând laboratoare tehnice moderne, spaţii de colaborare şi de muncă în linişte şi experienţe inedite prin intermediul realităţii virtuale. Facilităţi suplimentare, precum cantina şi sala de sport, care au fost deschise în 2021, îşi aduc aportul la starea de bine şi sănătatea angajaţilor. Toate aceste beneficii stimulează creşterea ratei de prezenţă la birou a angajaţilor Centrului de Inginerie din Cluj, îmbinând, astfel, într-un mod eficient, telemunca cu prezenţa fizică la sediul companiei, se precizează în comunicat.

Bosch, un partener al comunităţilor locale şi al sistemului de educaţie

Bosch este o companie care acordă o atenţie sporită sistemului educaţional din România şi parteneriatelor cu autorităţile locale. Centrul de Inginerie din Cluj a realizat de-a lungul anilor parteneriate strategice pe toate palierele, cu mediul academic, autorităţi locale şi parteneri comerciali. Unele dintre cele mai semnificative proiecte pentru angajamentul Bosch faţă de sistemul educaţional din România este cel cu universităţile locale. În acest moment, sunt disponibile pentru studenţi trei programe de masterat şi patru cursuri universitare pe care Bosch le-a dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea "Babeş-Bolyai", centrul din Cluj oferind anual peste 50 de burse pentru studenţi. Mai mult, peste 200 de tinere talente beneficiază anual de mentorat şi transfer de cunoştinţe din partea experţilor Bosch în diverse programe personalizate din cadrul Centrului de Inginerie din Cluj, se menţionează în comunicat.

Inginerie avansată la Centrul de Inginerie din Cluj

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj joacă un rol esenţial în transformarea sectorului mobilităţii, încă de la înfiinţarea sa, în anul 2013. Prin expertiza amplă în ingineria software, hardware şi mecanică şi ingineria fiabilităţii, dar şi în planificarea vânzărilor, centrul contribuie la dezvoltarea unor soluţii inovatoare, bazate pe inteligenţa artificială, aplicate în domeniile conducerii automatizate, mobilităţii electrice şi conectate. Datorită colaborării strânse cu alte locaţii de inginerie Bosch din Europa Centrală şi de Est şi cu fabrica Bosch din Cluj, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj oferă soluţii unice clienţilor din întrega lume, fiind un pilon important al reţelei globale de inginerie Bosch. Astfel, dezvoltarea activităţilor sale a condus în mod natural la extinderea în Bucureşti şi, din acest an, în Sibiu. Astăzi, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj este un contributor important la gama de drepturi de proprietate intelectuală ale Bosch, cu peste 100 de invenţii în fiecare an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5878
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8379
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.2719

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb