Bostan, MCSI: "Sunt partizanul unei emisiuni de obligaţiuni pentru finanţarea Poştei"Marius Bostan, Ministrul Comunicaţiilor, spune că şi-ar dori o listare a Poştei Române, dar, potrivit domniei sale, "este important să ai ce lista".

A.A.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Publice /

Marius Bostan, Ministrul Comunicaţiilor, spune că şi-ar dori o listare a Poştei Române, dar, potrivit domniei sale, "este important să ai ce lista".

"Investitorii vor să vadă un plan de dividende, un plan operaţional, nu vor să vadă datorii", a spus domnul Bostan, vineri, adăugând: "Listarea este o soluţie pentru Poşta Română. Va trebui să aducem foarte mulţi investitori alături de noi. Poşta are o capacitate foarte mare de creştere, dar are nevoie de capital".

Înafara soluţiilor de finanţare existente, Marius Bostan s-a declarat partizanul unei emisiuni de obligaţiuni, astfel încât să fie întărită şi piaţa de capital, în acelaşi timp.

Ministrul a mai spus că aşteaptă de la managementul companiei un plan strategic şi operaţional, pe cinci ani. Potrivit domniei sale procesul de listare poate începe în acest an, dar ministrul nu poate spune când va avea loc IPO-ul: "L-aş putea programa după ce vedem planul strategic".

Guvernul a decis, la sfârşitul anului 2012, demararea procedurii de privatizare a Poştei Române prin metoda majorării de capital prin aport de capital privat. În luna septembrie a anului, Ministerul pentru Societatea Informaţională a anunţat că procesul de privatizare al companiei va fi reanalizat în contextul în care operatorul poştal belgian bpost nu a înaintat o ofertă angajantă pentru preluarea celor 51% din acţiunile Companiei Naţionale "Poşta Română" până la data-limită de 15 septembrie.

Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS