Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Brexitul scumpeşte studiile în Marea Britanie

J.P.
Internaţional /

Brexitul scumpeşte studiile în Marea Britanie

După Brexit, tuturor candidaţilor li se vor aplica taxe de studenţi internaţionali. Până acum, ajungeau până la 9.250 lire sterline/an pentru programele de licenţă şi chiar 20.000 de lire pentru programele de masterat, conform digi24.

Alexandru Ghiţă, fondator al unui program de finanţare de studii în străinătate: "De acum încolo, aceste taxe se pot duce la 12.000, 15.000, 18.000 de lire, în funcţie de domeniul de studiu".

Bogdan Ghiţă, profesor universitar în Marea Britanie: "Universităţile vor decide individual ce taxe vor aplica, foarte posibil echivalentul celor internaţionale, din afara UE. Cel mai mare impact îl vor avea împrumuturile de studii."

Împrumuturile acordate până acum de guvernul britanic le-au permis studenţilor să plătească anul universitar

Alexandru Ghiţă, fondator al unui program de finanţare de studii în străinătate: "Cu aceste credite susţii nişte oameni foarte buni să meargă la nişte universităţi foarte bune care au o rată mare de succes din perspectiva angajabilităţii absolvenţilor lor".

Dincolo de grijile achitării taxelor, studenţii sunt preocupaţi, în primul rând, de felul în care vor începe anul universitar.

Adina Cristescu, consilier educaţional: "Îi sfătuim pe cât posibil să plece, să-şi urmeze planurile pe care şi le-au făcut, pentru că chiar dacă o parte din cursuri vor fi online, e bine să fie în campusuri".

Bogdan Ghiţă, profesor universitar în Marea Britanie: "Toate informaţiile sunt disponibile online, nu vor fi cursuri şi nici laboratoare, vor fi mai degrabă un fel de seminarii în care studenţii pot primi feedback pentru munca făcută".

După Marea Britanie, cele mai râvnite destinaţii pentru studii rămân Olanda, Franţa, Danemarca şi Spania.

Bogdan Mărgărit, viitor masterand la o universitate din Olanda: "2.200 euro taxa de studiu plătită universităţii şi în jur de 1000 de euro per lună, incluzând costul de cazare, mâncare, transport, materiale".

Aproape 35.000 de studenţi învaţă peste hotare, potrivit UNESCO, ceea ce plasează România pe locul 5 în clasamentul statelor UE cu cei mai mulţi studenţi internaţionali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

30 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4111
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.6793

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie