Buget recod, aprobat de Consiliul Judeţean Galaţi

ANA FELEA
Miscellanea / 26 ianuarie

Buget recod, aprobat de Consiliul Judeţean Galaţi

Consilierii judeţeni din Galaţi au aprobat astăzi bugetul pentru anul 2023. Potrivit preşedintelui Costel Fotea, judeţul dispune de un buget recod, suma fiind cu 10% mai mare decât anul trecut.

"Suntem primul judeţ din ţară care aprobă bugetul pe anul acesta. Este un buget record, de peste un milliard de lei, din care aproape 750 de milioane de lei înseamnă investiţii în judeţul Galaţi. Cu ajutorul fondurilor europene, am reuşit, an de an, să creştem substanţial bugetul de dezvoltare al judeţului. De altfel, aproximativ 65% din bugetul de investiţii, respectiv 483 de milioane de lei, înseamnă fonduri europene atrase de către Consiliul Judeţean Galaţi", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În 2023, bugetul general al judeţului Galaţi este configurat astfel: 73% pentru dezvoltare şi 27% pentru funcţionare.

"Cele mai mari sume, adică peste 260 de milioane de lei, vor fi investite în infrastructura rutieră, unde vom demara ample lucrări de modernizare pe mai multe drumuri judeţene. Chiar în această primăvară vom începe lucrările de reabilitare completă a aproximativ 100 de kilometri de drum judeţean. Investiţii majore avem şi în domeniul protejării mediului, mai exact în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor, precum şi în sănătate. Bugete mari sunt şi la capitolele cultură şi asistenţă socială", a spus Costel Fotea.

Pe lângă continuarea proiectelor aflate deja în implementare, anul acesta, în buget sunt prevăzute sume pentru demararea lucrărilor la noul spital de la Tecuci, realizarea studiului de fezabilitate în vederea construirii unui aeroport internaţional la Galaţi, începerea lucrărilor de eficientizare energetică la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă", Biblioteca "V.A. Urechia" şi UMS Găneşti, modernizarea drumurilor judeţene, precum şi pentru reluarea lucrărilor la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală, proiect realizat deja în proporţie de 50%.

În acest moment, Consiliul Judeţean Galaţi are depuse mai multe proiecte cu fonduri europene, aflate în diverse stadii de evaluare, care vor fi incluse în bugetul de anul acesta doar după semnarea contractelor de finanţare.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro