Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Bugetul de apărare al Chinei - cea mai mică apreciere din ultimii 30 de ani

S.B.
Internaţional /

Sursa Foto: wikipedia.org

Sursa Foto: wikipedia.org

Bugetul de apărare al Chinei va avea, în acest an, cea mai slabă creştere din ultimii 30 de ani, din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, acesta tot va creşte cu 6,6%, faţă de anul 2019, în contextul în care China se confruntă cu tot mai multe breşe de securitate şi cu o economie puternic afectată în ultimele luni, informează Reuters.

Suma de 178,16 miliarde de dolari, din bugetul naţional, prezentat vineri, este privită drept un barometru ce va arăta nivelul la care China îsi va îmbunătăţi armata.

Potrivit sursei citate, economia Chinei a scăzut cu 6,8% în primul trimestru al anului 2020, raportat la cifrele primului trimestru din anul precedent.

Premierul Chinei, Li Keqiang, a declarat: "Vom accentua reformele în domeniul securităţii naţionale si în cel militar. Vom îmbunătăţi logistica şi capacitatea de echipament de suport si vom susţine inovaţia în sistemele si tehnologiile de apărare.".

"Vom îmbunătăţi mobilizarea sistemului naţional de apărare şi ne vom asigura că legătura dintre forţele armate şi guvern, precum si legătura dintre armată si populaţie, va fi foarte strînsă.", a mai adăugat Li Keqiang.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS