Abonament gratuit

Bursa elveţiană lansează un prototip de piaţă pentru active digitale

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Bursa elveţiană lansează un prototip de piaţă pentru active digitale

Bursa elveţiană SIX a lansat o versiune pilot a pieţei şi depozitarului central pentru active digitale, anunţă coindesk.com.

Platforma prototip, lansată în cadrul filialei sale de active digitale SIX Digital Exchange (SDX), este aşteptată să dobândească mai multe funcţionalităţi pe măsură ce se apropie de lansarea sa completă, planificată pentru ultimul trimestru din 2020. Platforma urmăreşte "să prezinte viitorul pieţelor financiare" şi să obţină feedback de la cei care o testează în stadiul iniţial.

SDX a informat că depozitarul central se va baza pe tehnologia registrului distribuit.

Thomas Zeeb, preşedintele SDX, membru în board-ul executiv al SIX, a declarat: "Lansarea acestui prototip reprezintă o etapă majoră în crearea unei infrastructuri digitale credibile pentru a duce industria noastră în viitor. Acum suntem cu un pas mai aproape de a demonstra viabilitatea viziunii noastre pentru pieţele financiare ale viitorului şi, în final, pentru modul în care persoanele fizice şi întreprinderile accesează capitalul".

Pentru început, platforma va fi utilizată pentru "cazuri de testare", care vor include emiterea de jetoane digitale de securitate, tranzacţionare live şi decontare instant.

Facilitatea de tranzacţionare SDX va fi similară cu infrastructura SIX, în vreme ce emisia de jetoane va utiliza serviciul de raportare şi funcţionalitatea Connexor (din cadrul SIX).

"În cele din urmă, SDX îşi propune să permită decontarea instant fără niciun risc de contraparte sau cerinţă pentru garanţiile prestabilite ale fondurilor la o contraparte centrală", a precizat SDX, menţionând: "Acest lucru implică faptul că, dacă partea de cumpărare şi de vânzare au numerarul şi activele necesare pentru realizarea tranzacţiei, decontarea va avea loc instant".

Faza a doua a prototipului este aşteptată să fie gata în "lunile următoare" şi se va baza pe feedback-ul din faza iniţială. Această a doua fază va include funcţionalităţi de post-trading şi custodie digitală, conform SDX.

Utilizatorii pieţei vor putea să îşi ţină activele pe SDX într-un mod "distribuit", cu acces prin intermediul unei chei private.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS