Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

BURSELE DIN LUMECurs mixt la bursele din Europa

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Curs mixt la bursele din Europa

Pieţele acţiunilor din Europa au avut un curs mixt ieri, în condiţiile în care investitorii sunt mai temperaţi în privinţa aşteptărilor legate de reducerea dobânzii de către Federal Reserve din SUA.

Titlurile Deutsche Bank AG, cel mai mare grup bancar german, s-au depreciat cu 5,3%, la 6,80 euro. Instituţia creditoare va renunţa la 18.000 dintre cei 91.500 de angajaţi ai săi, iar costurile înregistrate cu restructurarea sunt evaluate la 7,4 miliarde de euro.

Tot în sectorul bancar, acţiunile BNP Paribas SA din Franţa au coborât cu 1,3%, la 42,86 euro, iar cele ale UniCredit SpA - cu 1,9%, la 11,33 euro.

Titlurile International Consolidated Airlines Group SA (IAG), proprietarul British Airways (BA), au pierdut 1,7%, atingând 448,70 pence. BA se confruntă cu o amendă record de 230 de milioane de dolari pentru furtul de anul trecut al datelor clienţilor săi, de pe site-ul operatorului de transport aerian.

Acţiunile companiei auto germane Volkswagen AG au scăzut cu 0,05%, la 154,52 euro. Volkswagen va crea societăţi mixte şi va ajuta la finanţarea producţiei de baterii, pregătindu-se pentru producţia de masă a vehiculelor electrice, a declarat, pentru Reuters, Stefan Sommer, membru al Consiliului de Administraţie al companiei.

Titlurile grupului petrolier francez Total SA au înregistrat un plus de 0,3%, la 9,58 euro, însă cele ale societăţii anglo-olandeze de profil Royal Dutch Shell Plc au coborât cu 0,2%, la 28,76 euro. Cotaţiile de pe piaţa de profil au avut un curs negativ ieri.

Acţiunile companiei farmaceutice elveţiene Roche Holding AG s-au depreciat cu 1,4%, la 275,20 franci. Roche a acceptat să extindă termenul ofertei sale de preluare, în sumă de 4,3 miliarde de dolari, pentru compania americană Spark Therapeutics Inc., din sectorul terapiei genetice.

La ora 16.33 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a scăzut cu 0,1%, la 7.543,31 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 0,3%, la 5.575,87, DAX al Bursei din Frank-furt - cu 0,4%, la 12.523,10.

SUA, în declin

Bursele americane au scăzut ieri, în deschidere, după ce investitorii şi-au redus pariurile pe majorarea dobânzii de politică monetară, luna aceasta.

În contextul dat, acţiunile JPMorgan Chase & Co., cel mai mare grup bancar din SUA, au coborât cu 0,4%, la 112,99 dolari, iar cele ale rivalului mai mic Bank of America Corp. - cu 0,8%, la 29,04 dolari.

Titlurile gigantul tehnologic Apple Inc. s-au depreciat cu 2,2%, la 199,63 dolari. Rosenblatt Securities a îndemnat la vânzarea acţiunilor Apple.

Titlurile constructorului de avioane Boeing Co. au pierdut 1%, afişând un preţ de 352,29 dolari. Compania aeriană low-cost Flyadeal din Arabia Saudită a informat că nu va finaliza comanda de 5,9 miliarde de dolari pentru avioane 737 MAX produse de Boeing, alegând aparatele de zbor A320 ale rivalului european Airbus.

La ora 09.45, indicele Standard & Poor's 500 a scăzut cu 0,5%, la 2.977,07 puncte, Dow Jones Indus-trial Average - cu 0,6%, la 26.770,48, Nasdaq Composite - cu 0,9%, la 8.089,80.

Scăderi în Asia

Bursele din Asia au scăzut ieri, şi investitorii din regiune considerând că Federal Reserve din SUA nu va mai reduce dobânda cheie, ca urmare a evoluţiei bune a pieţei muncii.

Acţiunile Samsung Electronics Co., producător sud-coreean de electronice, au coborât cu 2,7%, la 44.400 woni, în condiţiile în care Tokyo a înăsprit recent restricţiile privind exporturile de materiale high-tech utilizate la fabricarea de ecrane pentru smartphone-uri şi cipuri care ajung în Coreea de Sud.

Titlurile companiei miniere australiene Rio Tinto Ltd. s-au depreciat cu 1%, la 102.91 dolari australieni, după apariţia unei informaţii potrivit căreia oţelăriile din China sunt investigate din cauza creşterii preţului minereului de fier.

Acţiunile Punjab National Bank din India au pierdut 11,3%, ajungând la 72,60 rupii, după ce banca a raportat că a descoperit o fraudă de circa 38 de miliarde de rupii (554 de milioane de dolari).

Indicele S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney a scăzut cu 1,2%, la 6.672,20 puncte, Nifty 50 al celei din Mumbai - cu 2,1%, la 11.558,60, Kos-pi al pieţei din Seul - cu 2,2%, la 2.064,17.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. numai camatari in romania e plina tara de camatari acum toti au ifn casa de amanet sau banca bucurestiul e plin de fel si fel de camatari incepind cu echipele de fotbal care patronii lor sint cei mai mari camatari nu pun titlu de dobinda in contractele de inprumut ci o inglobeaza in suma totala sa para corect inprumutul sa nu poata fi acuzati de camatarie iar apoi merg la banca sa se inprumute pe baza veniturilor din acele contracte inprumuturi si ia toti bani de pe la camatarii din banci iar cind merge un om simplu sa faca o afacere i se da cu flit e plina tara de camatari mai nou cumpara apartamente de la executori la preturi derizorii si dupa le vind la pret normal si inpart banii intre ei numai camatari in romania com poti trai intre acesti camatari este unul online iti da 200 lei si intrun an trebuie sai dai 2280 a u inebunit totii camatarii toti vor bani camata prosteala au legaturi la judecatorii la alte cete de coruptii in principal judecatori ajutati de avocati si grefieri numai camatari in romania bucurestiul e plin echipele de fotbal sint pline liga profesionista actioneaza ca un fond de garantare pentru camatarii echipelor de fotbal care siau construit hoteluri n restaurante terenuri vor sa cumpere romania la bucata vor falci mari si cefe groase...,

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Topul Firmelor din Municipiul Bucuresti 2019www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS