Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

BURSELE DIN LUME - CURS POZITIVPieţele continuă să spere la reducerea dobânzii Fed

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Pieţele continuă să spere la reducerea dobânzii Fed

Bursele din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, după ce, miercuri, preşedintele Federal Reserve din SUA, Jerome Powell, a semnalat că banca centrală americană ar putea reduce dobânda în curând.

Titlurile reasigurătorului elveţian Swiss Re AG au urcat cu 0,2%, la 97,64 franci. Compania a decis să suspende procesul de listare a diviziei sale britanice ReAssure Group Plc la Bursa din Londra.

Acţiunile Royal Bank of Scotland Group Plc s-au apreciat cu 0,1%, la 228,30 pence, iar cele ale Royal Bank of Scotland Group Plc - cu 0,6%,la 157,34 pence. Băncile britanice deţin suficient capital ca să facă faţă simultan unui Brexit fără acord şi unui război comercial global, a anunţat Banca Angliei (BoE), ca parte a evaluării sale bianuale privind riscurile financiare.

Titlurile UniCredit SpA au câştigat 1,3%, ajungând la 11,61 euro. Cel mai mare grup bancar italian a anunţat semnarea unui Memorandum de Înţelegere cu Export-Import Bank of China pentru stimularea relaţiilor pe termen lung între companiile din China, Italia şi din ţările Europei Centrale.

Acţiunile societăţii auto italo-americane Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) au coborât cu 0,3%, la 12,39 euro.

Propunerea de fuziune făcută de FCA companiei franceze Renault a fost "un act de curaj", dar Fiat Chrysler a simţit că nu sunt adecvate condiţiile pentru a merge înainte cu tranzacţia, a afirmat preşedintele FCA, John Elkann, citat de publicaţia La Stampa.

Titlurile retailerului francez Carrefour SA au scăzut cu 0,08%, la 17,79 euro. Compania a anunţat miercuri că a acceptat să-şi vândă participaţia pe care o are la Cargo - societate imobiliară care deţine unele din centrele sale de distribuţie - către grupul imobiliar Argan.

La ora 16.30 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a scăzut cu 0,06%, la 7.526,50 puncte, FTSE MIB al Bursei din Milano a urcat cu 0,7%, la 22.205,84, CAC 40 al celei din Paris - cu 0,2%, la 5.581,16.

Avans în sectorul tehnologic american

Pieţele de pe Wall Street au urcat ieri, în deschidere, în speranţa că Fed va reduce dobânda în iulie.

Acţiunile companiei tehnologice International Business Machines Corp. (IBM) au înregistrat un avans de 0,6%, la 141,25 dolari. Preşedintele american Donald Trump a dis­pus deschiderea unei investigaţii legate de taxa avută în vedere de Franţa pentru companiile tehnologice, o anchetă care ar putea avea ca efect impunerea de către Statele Unite a unor tarife noi sau a altor restricţii comerciale.

Titlurile reţelei de socializare online Facebook Inc. au scăzut cu 0,1%, la 202,51 dolari. Preşedintele Fed, Jerome Powell, a declarat că proiectul Facebook pentru moneda digitală Libra "nu poate continua" până nu sunt rezolvate motive serioa­se de îngrijorare, comentarii care au pus presiune pe acest plan şi au dus la scăderea preţului bitcoin.

La ora 09.49, indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,2%, la 2.999,01 puncte, Dow Jones Indus­trial Average - cu 0,5%, la 26.990,30, Nasdaq Composite - cu 0,2%, la 8.215,69.

Asia: creşteri pe segmentul materiilor prime

Bursele din Asia au crescut ieri, după ce Fed a semnalat că ar putea reduce dobânda luna aceasta.

Acţiunile Evolution Mining Ltd., producător de aur din Australia, au consemnat un avans de 2,6%, la 4,43 dolari australieni, iar cele ale rivalului Newcrest Mining Ltd. - de 2,1%, la 32,15 dolari australieni, în condiţiile în care cotaţia metalului preţios a urcat.

Titlurile China Petroleum & Chemical Corp. au urcat cu 1,8% pe piaţa din Hong Kong, la 5,19 dolari HK, iar cele ale societăţii petroliere aus­traliene Woodside Petroleum Ltd. - cu 0,06%, la 36,04 dolari australieni, pe fondul avansului cotaţiilor ţiţeiului.

Acţiunile Hitachi Ltd. din Japonia s-au depreciat cu 0,2%, la 4.048 yeni. Grupul industrial japonez a lansat procesul de vânzare a diviziei sale de chimicale, evaluată la 5,6 miliarde de dolari, iar ofertele iniţiale sunt aşteptate în august, conform unor surse citate de Reuters.

Indicele S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney a crescut cu 0,4%, la 6.716,10 puncte, Nikkei 225 al pieţei din Tokyo - cu 0,5%, la 21.643,53, Hang Seng al celei din Hong Kong - cu 0,8%, la 28.431,80.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ma doaren cot de fed

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS