Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

BURSELE DIN LUMESchimbările neaşteptate din fruntea "Fiat" aduc declin pe pieţele europene

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Schimbările neaşteptate din fruntea "Fiat" aduc declin pe pieţele europene

Bursele din Europa au urmat un curs descendent ieri, în condiţiile în care titlurile companiilor auto italiene "Fiat" şi "Ferrari" au scăzut puternic în contextul schimbărilor neaşteptate din conducerea acestora. În plus, investitorii din regiune se tem de noile ameninţări cu taxe pe importuri, lansate de preşedintele american Donald Trump.

Titlurile grupului italo-american "Fiat Chrysler Automobiles" SpA (FCA) au coborât cu 2,6%, la 15,99 euro, iar cele ale "Ferrari" NV - cu 5,6%, la 113,05 euro. Amintim că directorul general al celor două companii, Sergio Marchionne, a suferit complicaţii în urma unei operaţii la umăr, iar în acest context, sâmbătă, Consiliul de Administraţie al "Fiat-Chrysler" a anunţat că Marchionne a demisionat, în locul lui fiind numit Mike Manley, şeful diviziei "Jeep". Tot sâmbătă, "Ferrari" a informat că l-a numit pe Louis Camilleri, membru al Consiliului de Administraţie, în funcţia de director general, înlocuindu-l pe Sergio Marchionne. Ieri, Alfredo Altavilla - cel care conducea operaţiunile FCA în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa şi-a anunţat demisia pe motiv că nu a fost numit în locul lui Marchionne.

Acţiunile "Ryanair Holdings" Plc., cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, au pierdut aproape 6%, atingând 14,58 euro. Societatea irlandeză a avertizat că în perioada verii preţul mediu al biletelor va fi mai redus decât se estima.

Titlurile "ArcelorMittal" SA, cel mai mare grup siderurgic din lume, s-au depreciat cu 0,04%, la 25,14 euro.

China a lansat, ieri, o investigaţie antidumping privind produsele de oţel inoxidabil provenite din Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia.

La ora 16.36 (ora României), indicele FTSE MIB al pieţei din Milano a scăzut cu 0,8%, la 21.630,02 puncte, ISEQ al celei din Dublin - cu 0,8%, la 6.883,44, AEX al Bursei din Amsterdam - cu 0,1%, la 571,58.

Declin în SUA

Pe Wall Street, acţiunile au scăzut ieri, în condiţiile în care investitorii aşteptau publicarea rezultatelor financiare ale unor companii, dar şi a datelor privind evoluţia economiei americane.

Titlurile "Alphabet" Inc., compania-mamă a "Google", care era aşteptată să-şi anunţe rezultatele în prima oră de tranzacţionare, s-au depreciat cu 0,5%, la 1.192,36 dolari.

În această săptămână mai trebuie să-şi publice rezultatele trimestriale reţeaua de socializare "Facebook" Inc. şi gigantul comerţului online "Amazon.com" Inc.. Acţiunile "Facebook" au coborât cu 0,1%, la 209,80 dolari, iar cele ale "Amazon.com" - cu 1,2%, la 1.792,26 dolari.

Titlurile "Hasbro" Inc., a doua mare companie producătoare de jucării din lume, au urcat cu 11,2%, la 104,40 dolari. Compania a raportat profituri peste aşteptări, înaintea deschiderii sesiunii bursiere.

La ora 09.57, indicele Standard & Poor's 500 a scăzut cu 0,2%, la 2.797,17 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,1%, la 25.024,42, Nasdaq Composite - cu 0,5%, la 7.779,47.

Scăderi în Asia, din cauza deprecierii dolarului

În Asia, acţiunile au scăzut ieri, în majoritate, pe fondul deprecierii dolarului faţă de valutele din regiune.

Titlurile "BHP Billiton" Ltd., cel mai mare grup minier din lume, au coborât cu 1,4%, la 32,45 dolari australieni, iar cele ale "Rio Tinto" Ltd. - cu 0,3%, la 79,88 dolari australieni.

Acţiunile "Wesfarmers" Ltd., deţinătorul australian de lanţuri retail, care a finalizat recent vânzarea diviziei neprofitabile "Homebase" către "Hilco Capital" din Marea Britanie, au pierdut 1,3%, ajungând la 49,35 dolari australieni. Compania a informat că aşteaptă ca separarea operaţiunilor "Coles" să se finalizeze până în noiembrie. În urma acestui proces, "Wesfarmers" va păstra 15% din lanţul de supermarketuri "Coles".

Titlurile exportatorilor majori din Japonia au fost afectate de aprecierea yenului faţă de dolar.

Acţiunile producătorului nipon de electronice "Panasonic" Corp. au înregistrat un minus de 1,2%, la 1.425,50 yeni, iar cele ale rivalului "Sony" Corp. - de 0,8%, la 5.888 yeni.

În acelaşi sector, titlurile gigantului sud-coreean "Samsung Electronics" Co. s-au depreciat cu 2%, la 46.500 woni.

Indicele S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney a coborât cu 0,9%, la 6.227,56 puncte, Nikkei 225 al pieţei din Tokyo - cu 1,3%, la 22.396,99, Kospi al celei din Seul - cu 0,9%, la 2.269,31.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Sergio Marchionne are cancer pulmonar in stadiu avansat, fiind in coma indusa. Jurnalisti de 2 lei...

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Sergio Marchionne are cancer pulmonar in stadiu avansat, fiind in coma indusa. Jurnalisti de 2 lei...

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS