Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

BVBAprecieri uşoare la bursă într-o nouă zi cu lichiditatea la cota de avarie

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Rulaj de 19,17 milioane de lei - apreciere de 0,29% pentru BET 

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat evoluţii pozitive în şedinţa de ieri, singurul indice care a încheiat ziua în teritoriul negativ fiind BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii.

Oscilaţiile au fost însă din nou minore, de maximum o treime de procent, iar lichiditatea a continuat să sufere, valoarea tranzacţionată ieri fiind de doar 19,17 milioane de lei, sub jumătate din media zilnică din acest an, ce a coborât şi ea la 40,65 milioane de lei.

Transferurile cu Banca Transilvania (TLV) au dat circa jumătate din rulajul zilei, susţinut de o tranzacţie "deal" cu TLV ce s-a încheiat la preţul unitar de 2,39 lei, pentru suma de 1,19 milioane de lei.

În raportul zilnic al companiei, brokerii de la Prime Transaction au notat: "Aproape toţi indicii au închis pe plus. BET-BK a închis în scădere cu 0,02%, fiind singurul indice care a încheiat ziua pe minus. Indicele BET a avut cea mai mare creştere, la final de şedinţă afişând un avans de 0,29%. Piaţa a fost caracterizată şi astăzi (n.r. ieri) de apatie, valoarea tranzacţiilor fiind de doar 4 milioane de euro, din care peste 2,1 milioane provin din tranzacţionarea titlurilor din sectorul bancar (TLV şi BRD). Din cele 16 componente ale indicelui BET, doar patru au crescut în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Cea mai bună evoluţie a fost cea înregistrată de titlurile OMV Petrom (SNP), plus 1,08%. Creşteri au mai avut şi: Purcari Wineries (WINE), plus 0,94%, Fondul Proprietatea (FP), plus 0,85% şi Romgaz (SNG), plus 0,41%. La capitolul scăderi, cea mai slabă evoluţie a fost cea a acţiunilor Electrica (EL), minus 0,88%. Deşi numărul companiilor ale căror titluri au scăzut a fost mai mare (7 societăţi au închis pe minus), ponderea mai mare a celor care au urcat a dus indicele BET pe plus".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, care au încheiat ziua la preţul unitar de 2,39 lei, în stagnare, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 7,88 milioane de lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 14,16 lei, cu 0,28% sub referinţa din şedinţa anterioară, valoarea schimburilor cu acţiunile instituţiei bancare însumând 2,13 milioane de lei.

Acţiunile FP au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 1,19 lei, în urcare cu 0,85%, în contextul unor tranzacţii de 1,43 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile SNG, care au cumulat un rulaj de doar 1,22 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 37 de lei/titlu, în condiţiile unui avans de 0,41%.

Indicele compozit BETPlus, ce include cei mai tranzacţionaţi 40 de emitenţi ai bursei noastre, s-a apreciat cu 0,28%, în timp ce indicii BET-XT şi BET-FI au avansat cu 0,2% şi 0,16%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Electroputere" (EPT): +9,09%

2. "Casa de Bucovina - Club de Munte" (BCM): +3,09%

3. "OMV Petrom" (SNP): +1,08%

4. "Biofarm" (BIO): +0,94%

5. "Purcari Wineries" (WINE): +0,94%

--------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Socep" (SOCP): -2,01%

2. "BRK Financial Group" (BRK): -1,69%

3. "Oil Terminal" (OIL): -1,15%

4. "Aerostar" (ARS): -0,96%

5. "Patria Bank" (PBK): -0,94%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Webinar Smart City

ENGLISH SECTION

more articles

Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS