Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

BVBBET urcă la un nou maxim post-criză

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

BET urcă la un nou maxim post-criză

Fără tranzacţii prin piaţa "deal", rulajul rămâne sub media anului 

Indicele BET, al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a încheiat săptămâna de tranzacţionare la 9.886,93 de puncte, prag pe care referinţa pieţei noastre de capital nu l-a mai atins din noiembrie 2007 când, spre deosebire de trendul ascendent clar de acum, coşul de acţiuni se afla într-o corecţie ce ulterior s-a precipitat într-o prăbuşire de peste 80%, cauzată de criza financiară globală din acea perioadă.

Lichiditatea s-a ridicat la nivelul de 7,65 milioane de euro, peste cele circa patru milioane de euro din şedinţa precedentă, într-o zi bursieră în care prin piaţa "deal" nu a avut loc nicio tranzacţie.

Echipa de analiză a casei de brokeraj Prime Transaction a notat, în raportul publicat la finele săptămânii trecute: "Indicii BVB au înregistrat evoluţii mixte în şedinţa de astăzi (n.r. vineri). Variaţiile au fost cuprinse între -0,12% pentru BET-NG şi 0,18% în cazul BET. Valoarea tranzacţiilor a crescut, comparativ cu şedinţa precedentă, până la 36,5 milioane de lei, dar se menţine tot sub media anului curent. Cel mai lichid emitent din şedinţa de astăzi (n.r. vineri) a fost Romgaz (SNG), cu un aport de 39% din totalul valorii transferurilor. Din cadrul indicelui BET, creşteri de peste un procent au fost înregistrate de acţiunile: MedLife (M) +1,52% şi Fondul Proprietatea (FP) +1,27%. La polul opus, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au scăzut cu 0,43%".

Acţiunile SNG, ce au cumulat un rulaj de 14,39 milioane de lei, au încheiat şedinţa de tranzacţionare de la finele săptămânii trecute la preţul de 37,9 lei, cu 0,26% sub referinţa din ziua anterioară.

Locul al doilea în clasamentul lichidităţii din "piaţa regular" a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au terminat şedinţa bursieră la preţul unitar de 2,55 lei/titlu, în scădere cu 0,2%, valoarea schimburilor cu acţiunile instituţiei de credit însumând 8,49 milioane de lei.

Titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) - au încheiat ziua de tranzacţionare la preţul unitar de 15,3 lei, în creştere cu 0,26%, pe fondul unei valori transferate de 4,25 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), care au angrenat un rulaj de 2,27 milioane de lei, ultima cotaţie FP fiind de 1,195 lei/acţiune, în apreciere cu 1,27%.

Indicele compozit BET Plus, ce cuprinde cele mai tranzacţionate 40 de titluri de la bursa noastră, a urcat cu 0,18%, iar indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP s-a apreciat cu 0,06%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,11%, în timp ce indicele BET-XT, ce include cele mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,07%

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Turism Felix" (TUFE): +3,89%

2. "Socep" (SOCP): +3,73%

3. "Uztel" (UZT): +3,53%

4. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +3,23%

5. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +2,38%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Condmag" (COMI): -4,17%

2. "Erste Group Bank" (EBS): -2,21%

3. "Dafora" (DAFR): -2,00%

4. "Patria Bank" (PBK): -1,79%

5. "Comelf" (CMF): -1,59%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS