Abonament gratuit

BVBBursa continuă pe "verde"

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Bursa continuă pe "verde"

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a încheiat şedinţa de ieri în creştere cu 3,45%, pe o lichiditate de 9,23 milioane euro (38,36 milioane lei).

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat astfel la 4.946 puncte, în timp ce indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a înregistrat un avans de 3,95%, până la 20.209 puncte. Şi indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a câştigat 2,86%, până la 2.955 de puncte.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 10,37 milioane lei, în total fiind transferate 8,83 milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a urcat la 1,18 lei/acţiune.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) s-au apreciat şi ele la 13 lei/titlu, în urma unor transferuri de 4,93 milioane de lei, ocupând locul al treilea în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni "Petrom" Bucureşti (simbol SNP) au însumat 3,16 milioane de lei.

Cursul acţiunilor "Petrolexportimport" Bucureşti (simbol PEI) a înregistrat cea mai mare apreciere, de 14,59%, ajungând la 21,2 lei/unitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie